Listarea Facebook pe BVB, aproape de finalizare

Miercuri, 28 Noiembrie 2012, ora 18:47
1390 citiri
Listarea Facebook pe BVB, aproape de finalizare
Foto: Daylife

Procedura de admitere la tranzactionare a actiunilor celei mai mari retele sociale, Facebook, pe sistemul alternativ al Bursei de Valori Bucuresti, este in curs de finalizare, a anuntat firma de brokeraj Tradeville, ce joaca rol de Market Maker.

Data inceperii tranzactionarii urmeaza a fi stabilita de comun acord cu operatorul de sistem.

Investitorii vor putea tranzactiona actiunile retelei de socializare intr-o formula investitionala simpla cu care acestia sunt deja familiarizati si la costuri reduse, se arata intr-un comunicat al Tradeville, remis Ziare.com.

Facebook Inc. detine si opereaza cea mai mare retea sociala din lume, lansata in februarie 2004, care le permite utilizatorilor sa fie conectati cu prietenii lor si sa imparta informatii.

Pe 14 septembrie 2012, Facebook a atins numarul de un miliard de utilizatori activi lunar, 600 de milioane dintre ei folosind un dispozitiv mobil pentru a accesa platforma. Facebook este acum al doilea cel mai vizitat site de pe Internet, dupa motorul de cautare Google.

Facebook activeaza intr-o piata cu potential ridicat de dezvoltare. Conform datelor publicate de eMarketer, piata de publicitate online prin advertoriale va creste, in 2012, cu 21.5% la 14,98 miliarde de dolari, Facebook crescandu-si cota de piata la 14.4%. Majoritatea veniturilor companiei provin din publicitate.

Firmele care folosesc reteaua isi pot ajusta campaniile publicitare in functie de profilul sociodemografic si preferintele fiecarui utilizator. Companiile pot plati pentru reclame fie in functie de costul pe afisare, fie de costul pe click.

In plus, sistemele de analiza a reclamelor le ofera companiilor informatii detaliate despre anunturile care au fost afisate si accesate, permitandu-le astfel sa-si modifice campaniile.

La sfarsitul trimestrului al treilea din 2012, Facebook a raportat active totale de 16 miliarde de dolari, venituri de 1,26 miliarde de dolari si o pierdere neta de 59 milioane de dolari, in scadere fata de trimestrul precedent. Capitalizarea companiei este de 48,03 miliarde de dolari.

"Succesul Facebook este dependent de dezvoltarea unei platforme eficiente de promovare si de monetizare a celui mai important activ al companiei, cei peste 1 miliard de utilizatori ai platformei de socializare. Astfel, in ultima perioada, Facebook a stabilit bazele unui model de generare a veniturilor si de promovare eficienta prin platforma sa, ceea ce a atras atentia investitorilor. Faptul ca activeaza intr-o piata cu potential ridicat de dezvoltare si stabilirea unor modele practice de generare a veniturilor pot fi argumente importante pentru atractivitatea companiei", considera analistul Tradeville Bogdan Gherghe.

T.B.

De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#listare Facebook BVB, #Facebook listare bursa Bucuresti , #bursa