Angajatii Facebook si Google si-ar putea pierde unul dintre cele ravnite beneficii dintr-un motiv total neasteptat

Duminica, 29 Iulie 2018, ora 17:45
13271 citiri
Angajatii Facebook si Google si-ar putea pierde unul dintre cele ravnite beneficii dintr-un motiv total neasteptat
Foto: Instagram

Mancarea gratuita disponibila non-stop la cantina companiei este de obicei prima mentionata cand vine vorba de numeroasele beneficii de care se bucura cei care lucreaza la giganti precum Google sau Facebook. Exista insa o mica problema cu o astfel de practica: afecteaza afacerile restaurantelor din jurul campusurilor acestor companii care se intrec in generozitate.

Situatia a atras atentia autoritatilor, iar, in toamna, cand angajatii Facebook se vor muta in noul birou al companiei din complexul Village situat in Mountain View, vor constata consecintele acestei preocupari. Astfel, consiliul orasului californian le interzice companiilor sa ofere mese integral subventionate in cadrul complexului, noteaza Business Insider.

Facebook poate plati in continuare mancarea pentru angajatii sai, atat timp cat acestia iau masa in afara campusului.

De asemenea, autoritatile din Mountain View ar putea impune conditii similare pentru Google, cand compania se va extinde in zona North Bayshore.

Interdictia s-ar putea extinde si la nivelul orasului San Francisco, care a propus o masura similara, respectiv interzicerea constructiei de cafenele noi in incinta campusurilor companiilor. Aceasta nu se va aplica insa retroactiv, astfel ca angajatii unor companii ca Google si Twitter pot rasufla usurati.

Cei care sprijina initiativa sustin ca mancarea gratuita oferita de companii in cantinele proprii afecteaza restaurantele si cafenelele locale, deoarece angajatii nu prea mai au niciun motiv sa mai plece de la birou.

Restaurantele din cartierul Mid-Market din San Francisco, unde Twitter isi are sediul din 2012, sunt printre cele mai afectate de aceasta practica.

"Cu mancarea oferita gratuit nu exista o competitie in ceea ce priveste alegerea, nici un motiv pentru ca angajatii sa-si paraseasca birourile. Poate ca asta este o foarte buna tactica de inginerie sociala, prin care ii faci pe angajati sa munceasca mai multe ore si sa nu plece niciodata de la birou, dar nu contribuie prea mult la sprijinirea orasului din jurul lor", a spus Gwyneth Borden, directorul executiv al Golden Gate Restaurant Association, una dintre organizatiile care sustin noua regula, pentru Business Insider.

Potrivit lui Harry Glaser, cofondator al platformei de vizualizare de date Periscope Data, angajatii din industria tehnologiei traiesc in general intr-o bula, ceea ce ii impiedica sa constientizeze cu adevarat orasul.

"Merg la birou cu un autobuz privat, coboara din autobuz, iau pranzul la cantina, se intorc acasa cu autobuzul lor si comanda cina prin intermediul unei aplicatii. Astfel, desi traiesc intr-o comunitate, nu se implica in comunitatea respectiva si cred ca acesta este un lucru regretabil", a spus Glaser pentru Business Insider.

C.S.

Citește și:
Olanda va susține România pentru Schengen. Austria încă nu este convinsă în privința aderării țării noastre și a Bulgariei
Olanda va susține România pentru Schengen. Austria încă nu este convinsă în privința aderării țării noastre și a Bulgariei
Ambasadorii statelor membre UE au discutat extinderea Spațiului Schengen și propunerile ca Croația, România și Bulgaria să intre în Schengen. Potrivit surselor diplomatice citate de...
Cât mai au românii până vor circula fără vize în SUA. Motivul pentru care nu pot face în prezent acest lucru
Cât mai au românii până vor circula fără vize în SUA. Motivul pentru care nu pot face în prezent acest lucru
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut o nouă discuție cu secretarul de stat american Antony Blinken despre vizele impuse de Statele Unite românilor care vor să călătorească...