Casa Alba: Facebook si Microsoft au impiedicat atacuri cibernetice ale Coreei de Nord

Miercuri, 20 Decembrie 2017, ora 12:34
1906 citiri
Casa Alba: Facebook si Microsoft au impiedicat atacuri cibernetice ale Coreei de Nord

Facebook si Microsoft au impiedicat saptamana trecuta mai multe atacuri cibernetice ale Coreei de Nord, a declarat un oficial al Casei Albe, in conditiile in care Statele Unite acuza public autoritatile de la Phenian ca au coordonat in luna mai un atac informatic care a blocat activitatea unor spitale, banci si al unor companii.

"Facebook a inchis conturi prin intermediul carora erau executate atacuri cibernetice, iar Microsoft a actionat pentru a opri atacuri actuale, nu doar atacul initial WannaCry", a spus consilierul pentru securitate interna al Casei Albe, Tom Bossert, transmite Reuters.

Acesta nu a oferit detalii referitoare la masurile luate de cele doua companii, dar a spus ca guvernul american cere si altor companii sa coopereze in domeniul securitatii cibernetice.

Remarcile consilierului au avut loc in timpul unei conferinte de presa la Casa Alba, in care a acuzat Coreea de Nord de atacul informatic WannaCry, care a infectat sute de mii de computere din peste 150 de tari.

Bossert a declarat ca guvernul american are dovezi clare ca responsabilitatea pentru atacul WannaCry apartine Coreii de Nord. El nu a prezentat, totusi, aceste dovezi.

Acuzatia Statelor Unite are loc intr-o perioada de tensiuni ridicate cu Coreea de Nord, din cauza programului de inarmare nucleara derulat de acest stat.

Un purtator de cuvant al Facebook a confirmat ca saptamana trecuta ca a sters conturi ale unor utilizatori care aveau legatura cu un grup de hackeri cunoscut sub numele de Lazarus Group. Conturile respective erau folosite pentru a crea relatii cu posibile tinte ale atacurilor cibernetice.

Facebook a luat in acest an masuri similare impotriva unor conturi suspecte din Rusia, care, potrivit companiei, au fost folosite pentru a promova mesaje politice in timpul alegerilor prezidentiale din 2016.

Presedintele Microsoft, Brad Smith, a scris pe blogul sau ca grupul a dezactivat un soft malware utilizat de grupul Lazarus, a curatat computerele infectate ale clientilor si a dezactivat conturi utilizate pentru efectuarea unor atacuri informatice.

Smith a adaugat ca masurile au fost luate dupa consultari avute cu mai multe guverne, pe care nu le-a identificat. El a precizat ca decizia Microsoft a fost independenta.

Citeste si

Citeste si:
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
Președintelui AUR, George Simion, a făcut publică identitatea viitoarei sale soții printr-o postare publicată sâmbătă, 25 iunie, pe pagina sa de Facebook. Politicianul a precizat că...
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...