Facebook, evaluat la 96 miliarde de dolari

Vineri, 04 Mai 2012, ora 14:31
1261 citiri
Facebook, evaluat la 96 miliarde de dolari

Facebook se asteapta sa atinga o valoare de piata de 95,9 miliarde de dolari in cadrul debutului companiei pe bursa, aceasta fiind cea mai asteptata listare dupa cea a Google, in urma cu 8 ani.

Totusi analistii se intreba daca piata va raspunde pozitiv pretentiilor Facebook si daca actiunile acestei companii vor fi cumparate, astfel incat pretul sa se mentina si, eventual, sa si urce, noteaza Financial Times.

Daca piata va primi pozitiv evaluarile analistilor inainte de oferta publica initiala, partea care ii revine fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, va fi de 17,6 miliarde de dolari, depasind astfel averea fondatorilor Google, Larry Page si Sergey Brin, care detineau parti estimate la sub 17 miliarde in cadrul companiei de cautare.

Pretul unei actiuni Facebook este evaluat intre 28 si 35 de dolari, marja de variatie foarte mare care reflecta dilema Facebook inaintea lansarii pe piata bursiera.

Facebook intentioneaza sa vanda actiuni de 13 miliarde de dolari, bani necesari pentru dezvoltarea companiei. Printre vanzatori se numara investitorii actuali in Facebook, printre care Accel Partners, care detine actiuni de 1,3 miliarde, compania de investitii ruseasca DST, cu 920 milioane si Goldman Sachs cu 460 milioane de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#evaluare Facebook, #listare Facebook, #IPO Facebook, #capitalizare piata Facebook , #Google