Ziare.com

Facebook si Google ar putea disparea peste cel mult opt ani

de Florin Necula
Joi, 03 Mai 2012, ora 09:50

   

Facebook si Google ar putea disparea peste cel mult opt ani
Cei doi giganti ai Internetului, Facebook si Google, ar putea disparea in cel mult opt ani, se arata intr-o analiza a publicatiei Forbes.

Lucrurile nu sunt insa intr-atat de grave, Facebook si Google urmand sa dispara numai din sfera de interes a utilizatorilor de Internet, si nu definitiv, in acest sens Forbes dand exemplul MySpace.

Editorialistul Eric Jackson scrie ca toti oamenii au crezut ca cele doua companii, care sunt privite ca niste uriasi, "vor fi prin preajma mereu". Cu toate acestea, in felul in care lumea tehnologiei se misca in aceste zile, exista motive bune sa credem ca Facebook si Google vor disparea in cel mult opt ani.

Publicatia americana scrie ca, in spatiul Internetului, se pare ca viabilitatea pe termen lung a companiei depinde mult de momentul cand aceasta s-a nascut.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Astfel, fiecare generatie va vedea lumea intr-un mod unic, care se translateaza in optiunile lor de cumparare si nenumarate alte obiceiuri.

Sunt date astfel trei generatii care au existat in lumea Internetului. Prima este Web 1.0, reprezentand companiile fondate intre 1994 si 2001, precum Netscape, Yahoo, Google, Amazon sau eBay.

A doua generatie este Web 2.0, sau cea sociala, respectiv firme fondate intre 2002 si 2009, inclusiv Facebook, LinkedIn si Groupon, in timp ce a treia generatie, cea din prezent, este cea mobila, incepand cu 2010 si incluzand aici Instagram.

Cu fiecare generatie care se succede in lumea Internetului, se pare ca generatia anterioara nu se poate incadra intre schimbarile subtile pe care le aduce urmatoarea generatie.

In acest sens, Jackson scrie ca acele companii sociale care s-au nascut dupa 2010 au o vedere foarte diferita a lumii. Aceste companii pun pe primul loc smartphoneurile, ca principala platforma pentru aplicatiile lor si nici nu se gandesc sa se lanseze prin intermediul unui site web.

Astfel, in viitor, aceste companii presupun ca oamenii vor folosi aplicatiile pentru telefonul mobil aproape in intregime in locul siteurilor de Internet.

"Nu vom avea niciodata Web 3.0, deoarece webul este mort", este parerea editorialisului Forbes. In plus, Yahoo este acum "doar o epava a sa, din 2000".

Jackson crede ca firmele din Web 1.0 si Web 2.0 nu stiu deocamdata cum sa se adapteze acestor noi schimbari, iar versiunile accesate de la un calculator, ale marilor companii, raman in urma celor pentru iPhone si iPad.

Drept urmare, cum companiile din Web 1.0 nu s-au putut adapta la epoca sociala a Internetului, asa nici Facebook nu se va putea incadra in generatia mobila, precum Google a esuat cu adaptarea la Web 2.0.

"Facebook si Google de maine ar putea sa nici nu existe astazi. Iar cateva companii Web 1.0 si 2.0 ar putea fi sterse complet de pe harta, pana atunci. Cei care vor poseda viitorul vor fi cei care il vor crea", conchide editorialistul Forbes.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3273 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cum ramane cu grafica 3D ?

La momentul prezent nici cele mai performante PC nu sunt capabile sa ofere o actiune interactiva 'spectaculoasa' (in timp real) intr-o lume 3D autentica.

Vor evolua telefoanele si echipamentele mini ...incat sa depaseasca performantele PC cu placile de baza si procesoare voluminoase.

Utile ar fi aplicatii 3D 'reale' in retea care sa se incarce intr-un minut, doua si sa ruleze in browser.

O aplicatie 3D interactiva flash-AS3 ruland in browser
...test la limita
...in care procesoarele dual-core abia fac fata
(inutil sa incercati pe telefonul mobil)

... http://oportun.3x.ro/game/game.html
...

 

Astea-s bashici de sapun, ce GIGANTZI or fi?

Parca ieri nu putea lumea fara AOL si Netscape sau Altavista.
Maine or fi ALTZII, si Buricu-Pamantului alde Buonaparte a avut un Austerlitz ...si-apoi l-a blagoslovit "piatza libera" cu un Watterloo ;-)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor