Cum l-a ajutat filmul despre Facebook pe Mark Zuckerberg

Sambata, 05 Martie 2011, ora 19:38
4506 citiri
Cum l-a ajutat filmul despre Facebook pe Mark Zuckerberg
Foto: The Guardian

Prima concluzie care putea fi trasa dupa vizionarea filmului "The Social Network", nominalizat la Oscar, ar fi ca productia il va transforma pe Zuckerberg intr-un personaj negativ.

Totusi, spre surprinderea multor fani ai retelei de socializare Facebook, filmul a avut exact efectul contrar, relateaza The Atlantic.

In film, Zuckerberg este prezentat ca un geniu programator, fara niciun fel de sentimente si cu emotii... la fel de profunde ca programele pentru care scrie coduri.

Contrar previziunilor si imaginii negative promovate de film, reteaua de socializare a crescut la peste 500 de milioane de utilizatori, iar valoarea site-ului a depasit 70 de miliarde de dolari. Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a fost astfel transformat intr-un erou al lumii tehnologice.

Popularitatea si imaginua data retelei sociale de catre film a reusit sa contracareze efectele negative pe care pelicula ar fi putut sa le aiba asupra lui Mark Zuckerberg. Initial, oficialii Facebook si-au exprimat chiar ingrijorarea ca multi utilizatori ai Facebook ar putea migra catre Twitter.

Mark Zuckerberg, in autismul si indiferenta lui, asa cum apare personajul din film, a devenit insa din ce in ce mai popular si indragit dupa aparitia "The Social Network", iar Facebook a castigat noi adepti.

Tanarul Mark Zuckerberg nu a facut insa nici pana acum vreo declaratie publica in legatura cu aceasta versiune neautorizata a povestii despre crearea retelei de socializare, bazata pe cartea "The Accidental Billionaires", de Ben Mezrich.

Justificarea lui Zuckerberg ar fi, scrie presa americana, o lege nescrisa a PR-ului care stipuleaza ca gestul va actiona complet in favoarea filmului.

Singura precizare pe care a facut-o a fost scurta si ferma: "Filmul este o fictiune!". In perioada dinaintea lansarii, Zuckerberg a dat un amplu interviu, o alta miscare gandita sa contracareze ce urma sa apara pe ecrane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Zuckerberg the social network, #Mark Zuckerberg fondator facebook , #Mark Zuckerberg
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
Contrar previziunilor si imaginii negative promovate de film, reteaua de socializare a crescut la peste 500 de milioane de utilizatori, iar valoarea site-ului a depasit 70 de miliarde de dolari. Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a fost astfel transfor