Facebook a lansat o functie noua: Sunt bine (Video)

Joi, 16 Octombrie 2014, ora 11:34
4835 citiri
Facebook a lansat o functie noua: Sunt bine (Video)
Foto: newsroom.fb.com

Facebook a lansat, joi, o functie noua, numita Safety Check, prin intermediul careia vrea sa faciliteze comunicarea intre utilizatorii sai in timpul dezastrelor naturale.

"In ultimii ani au existat multe dezastre si situatii de criza in care oamenii au apelat la Internet pentru ajutor, iar de fiecare data am observat ca multi dintre ei au folosit Facebook-ul pentru a lua legatura cu rudele care se aflau in zona afectata.

Safety Check este modul nostru de a ajuta comunitatea (de pe reteaua sociala - n.red.) in timpul dezastrelor naturale si ofera o cale simpla de a le spune tuturor apropiatilor ca esti in siguranta sau sa vezi daca ei au patit ceva", a scris pe Facebook Mark Zuckerberg, fondatorul acestei retele sociale.

De asemenea, el a precizat ca este important faptul ca a prezentat aceasta functie noua in Tokio, avand in vedere ca tsunami-ul si cutremurul devastator de acum cativa ani i-au inspirat sa faca o prima versiune a functiei destinata japonezilor.

Decizie istorica pentru Facebook: Ce vom putea face in urmatoarele saptamani

Cum functioneaza

Functia se activeaza in momentul in care are loc un dezastru natural (cutremur, tsunami, inundatii etc.), iar daca te afli in zona afectata, atunci vei primi o notificare de la Facebook, care te intreaba daca esti in siguranta, informeaza newsroom.fb.com.

Insa cum va sti reteaua sociala acest lucru?

Locul in care te afli va fi determinat pe baza orasului de resedinta trecut la profil si a orasului in care ai folosit Internetul ultima data.

Daca te afli in alta parte decat cea indicata de Facebook, atunci poti alege optiunea care arata ca nu esti in zona afectata.

In cazul in care esti in zona respectiva, poti bifa casuta "Sunt in siguranta", astfel ca o notificare si o actualizare a statusului vor aparea in News Feed. De asemenea, si prietenii tai pot face acest lucru in locul tau.

Daca ai contacte care se afla intr-un loc in care s-a petrecut un dezastru natural, atunci vei primi o notificare cu toti aceia care au spus ca sunt in siguranta.

Functia va fi disponibila pe PC si smartphone.

Mai mult, se pare ca Facebook lucreaza deja la extinderea acestui proiect. Mark Zuckerberg a precizat, raspunzand la o intrebare pusa de un utilizator pe contul sau, ca au inceput cu dezastrele naturale, insa in viitor ea va putea fi folosita si in alte situatii de criza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Facebook functie noua, #Facebook sunt bine, #Facebook Safety Check, #Facebook functie dezastre , #Mark Zuckerberg