Donald Trump s-a intalnit cu Mark Zuckerberg, la Casa Alba

Vineri, 20 Septembrie 2019, ora 10:10
3583 citiri
Donald Trump s-a intalnit cu Mark Zuckerberg, la Casa Alba
Foto: Twitter/ Donald J. Trump

Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg a avut o intalnire "buna, constructiva" cu presedintele american Donald Trump, joi, la Casa Alba, a anuntat compania de social media.

La randul sau, Donald Trump a transmis pe Twitter ca a avut o "intalnire buna cu Mark Zuckerberg de la Facebook, joi, in Biroul Oval", fara a da alte detalii.

Un purtator de cuvant de la Facebook care a dorit sa i se pastreze anonimatul a fost citat de media din SUA spunand ca Zuckerberg s-a intalnit cu "factori de decizie politica pentru a le asculta preocuparile si a discuta despre reglementarea Internetului pe viitor", relateaza vineri dpa si AFP.

La Washington, Zuckerberg - care a mai fost la Capitol Hill pentru a fi audiat in legatura cu scandalul Cambridge Analytica, anul trecut - s-a intalnit, joi, cu mai multi legislatori republicani, intre care senatorii Josh Hawley si John Cornyn.

Ulterior, Hawley a transmis pe Twitter ca l-a indemnat pe fondatorul Facebook sa demonstreze "seriozitatea companiei in ce priveste partizanatul, dreptul la viata privata si competitia", acceptand sa vanda WhatsApp si Instagram si sa se supuna unui audit independent axat pe cenzura. "A spus NU la amandoua", a precizat Hawley.

Senatorul Cornyn a anuntat in ce-l priveste ca a avut o intalnire "sincera si respectuoasa" cu Zuckerberg in cadrul caruia au discutat despre "responsabilitatile platformelor de social media, propuneri de reglementare, securitatea alegerilor, preocupari legate de viata privata si cenzurarea vocilor conservatoare in social media".

Vizita lui Zuckerberg la Washington a avut loc in contextul in care Congresul are in vedere o legislatie care sa protejeze mai bine viata privata fata de gigantii Internetului, pentru care datele personale sunt frecvent principala sursa de venit, noteaza AFP. La sfarsitul lui iulie a.c., autoritatile federale americane au impus Facebook, pe care au acuzat-o ca i-a indus in eroare pe utilizatori, un control independent al modului in care trateaza datele personale, plus o amenda record de cinci miliarde de dolari.

Citește și:
Nicușor Dan independent, peste toți candidații dreptei. Cum stă Gabriela Firea SONDAJ
Nicușor Dan independent, peste toți candidații dreptei. Cum stă Gabriela Firea SONDAJ
Primarul Capitalei Nicușor Dan a crescut într-un sondaj publicat de CURS și este din ce în ce mai aproape de Gabriela Firea. Dacă ar candida independent, Nicușor Dan tot ar fi peste toți...
De ce are AUR succes în ”afacerea” politică. Comparativ, ”business-ul” USR e în faliment: ”Nu există acolo unde a câștigat alegerile”
De ce are AUR succes în ”afacerea” politică. Comparativ, ”business-ul” USR e în faliment: ”Nu există acolo unde a câștigat alegerile”
AUR și USR sunt în opoziție, însă se pare că doar unul dintre cele două partide are succes în ”afacerile politice”, pe când celălalt arată tot mai mult ca un business în...
Comentarii