Mark Zuckerberg si-a facut partid

Joi, 11 Aprilie 2013, ora 23:17
3259 citiri
Mark Zuckerberg si-a facut partid

CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg si alti oameni cu functii de conducere din Silicon Valley au pus bazele unui partid politic ce isi propune restructurarea politicii de imigrare, promovarea educatiei si incurajarea investitiilor in cercetarea stiintifica.

Anuntul a fost facut de insusi fondatorul Facebook, printr-un articol publicat de The Washington Post si citat de ABC News, miercuri seara. Partidul se va numi "Fwd.us" (a se citi "Forward us", in traducere "Inaintea noastra" - N. red.).

Zuckerberg sustine ca Statele Unite au nevoie de o noua abordare a acestor probleme, daca urmaresc dezvoltarea economica. Asta include, potrivit miliardarului Facebook, oferirea unor sanse de obtinere a cetateniei de catre imigranti.

"Avem o politica de imigrare foarte stranie, avand in vedere ca sunt o natiune de imigranti. Si este o politica nepotrivita pentru vremurile astea", a scris CEO-ul companiei care administreaza celebra retea de socializare.

Viziunea partidului Facebook este anuntata pe fondul unei miscari bipartizane demarate in Senatul american, care propune relaxarea legislatiei privind acordarea cetateniei pentru imigrantii de pe teritoriul SUA.

Zuckerberg, ai carui strabunici erau imigranti, a declarat ca "o reforma cuprinzatoare a politicii de imigrare incepe cu securizarea eficienta a frontierelor, cu crearea unei cai catre obtinerea cetateniei si ar permite atragerea celor mai talentati oameni in cele mai grele domenii de activitate, fara a tine cont de locul unde s-au nascut".

Printre obiectivele pe care si le propune fondatorul Facebook se numara si impunerea unor standarde inalte in educatie, prin punerea accentului pe stiinta, tehnologie, inginerie si matematica. Absolvent de Harvard, tanarul de 28 de ani a spus ca economia de astazi este diferita de cea a secolului al XX-lea, care era bazata mai mult pe resursele naturala, industrializare si pe forta de munca.

Printre sustinatorii partidului lui Mark Zuckerberg se numara minti stralucite din lumea IT cum ar fi CEO-ul LinkedIn Reid Hoffman, presedintele Google Eric Schmidt, Reed Hastings - CEO-ul Netflix sau CEO-ul Yahoo Marissa Mayer.

Citește și:
Oficial al Guvernului despre reacția OMW Petrom privind taxa de solidaritate: ”Legislaţia va fi respectată, indiferent despre ce entitate discutăm”
Oficial al Guvernului despre reacția OMW Petrom privind taxa de solidaritate: ”Legislaţia va fi respectată, indiferent despre ce entitate discutăm”
Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a precizat că nu poate comenta punctul de vedere al companiei private OMV Petrom referitor la faptul că nu va plăti taxa de solidaritate,...
Cum este pregătită România pentru cutremur: ”Fiecare judeţ deţine două containere cu echipamente şi echipaje de câte 25 de persoane”
Cum este pregătită România pentru cutremur: ”Fiecare judeţ deţine două containere cu echipamente şi echipaje de câte 25 de persoane”
Ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat miercuri, 8 februarie, că țara noastră este mai pregătită pentru a face faţă unor situaţii de urgenţă majore, cum este cazul cutremurelor....