Mark Zuckerberg si-a facut partid

Joi, 11 Aprilie 2013, ora 23:17
3268 citiri
Mark Zuckerberg si-a facut partid

CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg si alti oameni cu functii de conducere din Silicon Valley au pus bazele unui partid politic ce isi propune restructurarea politicii de imigrare, promovarea educatiei si incurajarea investitiilor in cercetarea stiintifica.

Anuntul a fost facut de insusi fondatorul Facebook, printr-un articol publicat de The Washington Post si citat de ABC News, miercuri seara. Partidul se va numi "Fwd.us" (a se citi "Forward us", in traducere "Inaintea noastra" - N. red.).

Zuckerberg sustine ca Statele Unite au nevoie de o noua abordare a acestor probleme, daca urmaresc dezvoltarea economica. Asta include, potrivit miliardarului Facebook, oferirea unor sanse de obtinere a cetateniei de catre imigranti.

"Avem o politica de imigrare foarte stranie, avand in vedere ca sunt o natiune de imigranti. Si este o politica nepotrivita pentru vremurile astea", a scris CEO-ul companiei care administreaza celebra retea de socializare.

Viziunea partidului Facebook este anuntata pe fondul unei miscari bipartizane demarate in Senatul american, care propune relaxarea legislatiei privind acordarea cetateniei pentru imigrantii de pe teritoriul SUA.

Zuckerberg, ai carui strabunici erau imigranti, a declarat ca "o reforma cuprinzatoare a politicii de imigrare incepe cu securizarea eficienta a frontierelor, cu crearea unei cai catre obtinerea cetateniei si ar permite atragerea celor mai talentati oameni in cele mai grele domenii de activitate, fara a tine cont de locul unde s-au nascut".

Printre obiectivele pe care si le propune fondatorul Facebook se numara si impunerea unor standarde inalte in educatie, prin punerea accentului pe stiinta, tehnologie, inginerie si matematica. Absolvent de Harvard, tanarul de 28 de ani a spus ca economia de astazi este diferita de cea a secolului al XX-lea, care era bazata mai mult pe resursele naturala, industrializare si pe forta de munca.

Printre sustinatorii partidului lui Mark Zuckerberg se numara minti stralucite din lumea IT cum ar fi CEO-ul LinkedIn Reid Hoffman, presedintele Google Eric Schmidt, Reed Hastings - CEO-ul Netflix sau CEO-ul Yahoo Marissa Mayer.

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#partid politic Mark Zuckerberg, #politica imigranti partid Zuckerberg, #partid Zuckerberg educatie stiinta, #fondator Facebook Forward us , #Mark Zuckerberg