Obama l-a avertizat de anul trecut pe Zuckerberg ca Rusia manipuleaza prin Facebook

Luni, 25 Septembrie 2017, ora 17:16
2901 citiri
Obama l-a avertizat de anul trecut pe Zuckerberg ca Rusia manipuleaza prin Facebook

Patronul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost avertizat de catre Barack Obama cu privire la influenta rusa in alegerile prezidentiale. Fostul presedinte a stat de vorba personal cu tanarul miliardar.

"La noua zile dupa ce Mark Zuckerberg considera 'nebuna' ideea ca stiri false difuzate pe reteaua sa de socializare ar fi putut sa joace un rol-cheie in alegerile americane, presedintele Barack Obama l-a contactat personal pe tanarul miliardar ca sa traga ceea ce dorea sa fie un semnal de alarma", scrie Washington Post.

"Intr-o sala privata, in marja unei reuniuni a liderilor lumii la Lima, in Peru, cu doua luni inainte de investirea lui Donald Trump, Barack Obama l-a indemnat personal pe patronul Facebook sa ia in serios amenintarea stirilor false si a dezinformarii politice", detaliaza ziarul.

"Daca Facebook si Guvernul nu abordeaza amenintarea, l-ar fi avertizat Obama, lucrurile n-ar putea decat sa se inrautateasca in cursa viitoare la presedintie", potrivit aceleiasi surse.

Zuckerberg a recunoscut ca stirile false ridicau o problema, insa i-a raspuns presedintelui ca aceste mesaje nu erau curente pe Facebook, subliniind ca problema nu este usor de remediat, adauga Washington Post, citand o sursa la curent cu discutia dintre cei doi si care a solicitat protectia anonimatului.

Ziarul dezvaluie aceasta conversatie in contextul in care grupul a anuntat in urma cu cateva saptamani ca sute de conturi, activate probabil din Rusia, au fost folosite pentru a cumpara spatiu publicitar cu scopul de a alimenta tensiuni politice in Statele Unite inainte si dupa alegerile prezidentiale.

Joi, Facebook a acceptat, pana la urma, sa furnizeze Congresului continutul mesajelor care ar fi fost finantate de Rusia cu scopul de a influenta alegerile prezidentiale din 2016.

Potrivit Washington Post, hackeri cu legaturi cu serviciile secrete ale armatei ruse ar fi inceput sa creeze conturi false pe Facebook in iunie 2016.

Citeste si:
Virgil Popescu lipsește de la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa. Ce scuză a invocat ministrul Energiei
Virgil Popescu lipsește de la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa. Ce scuză a invocat ministrul Energiei
Ministrul Energiei Virgil Popescu a înştiinţat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor că nu va putea participa luni, 27 iunie, la dezbaterea din plenul parlamentului a moţiunii simple...
Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia PNL Sector 3, a anunțat Nicolae Ciucă
Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia PNL Sector 3, a anunțat Nicolae Ciucă
Fostul președinte al PNL Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia filialei de la Sectorul 3, a anunțat luni, 27 iunie, actualul lider al partidului Nicolae Ciucă. Potrivit lui...