Planul lui Mark Zuckerberg de a ucide smartphone-ul si televizorul

Sambata, 22 Aprilie 2017, ora 08:35
23486 citiri
Planul lui Mark Zuckerberg de a ucide smartphone-ul si televizorul
Foto: Facebook

Mark Zuckerberg pariaza pe realitate augmentata pentru viitorul Facebook, dar si pentru cel al intregii industrii a tehnologiei de consum. Iar in acest viitor, smartphone-ul si televizorul devin bunuri de prisos.

Facebook a investit pana acum miliarde de dolari in tehnologia care in esenta presupune inserarea de imagini virtuale in lumea reala, in principal prin achizitionarea firmei Oculus, in 2014, iar Zuckerberg vede in ea oportunitatea de a reinventa modul in care interactionam cu lumea digitala, scrie Business Insider.

Cea mai recenta miscare a companiei in aceasta directie seamana destul de mult cu filtrele Snapchat. La conferinta F8 dedicata dezvoltatorilor de anul acesta, Zuckerberg a prezentat platforma Camera Effects, un set de instrumente cu ajutorul carora dezvoltatorii externi pot construi aplicatii de realitate augmentata care pot fi accesate din camera aplicatiei Facebook.

Ulterior, Facebook intentioneaza sa foloseasca realitatea augmentata pentru a afisa lucruri precum meniul atunci cand esti la restaurant, abur virtual deasupra unei cesti cu cafea sau opere de arta 3D care se revarsa asemenea unei cascade de pe un perete gol.

Si, in cele din urma, sa elimine orice dispozitiv cu ecran, de la smartphone-uri la televizoare, noteaza Futurism.

De ce sa cumperi un televizor, cand poti avea in sufragerie un ecran virtual mult mai mare, argumenteaza Zuckerberg.

"Nu avem nevoie de un televizor propriu-zis. Putem cumpara o aplicatie TV de 1 dolar. Este uimitor cand te gandesti cat de multe dintre lucurile pe care le detinem nu trebuie sa aiba o forma fizica", a spus miliardarul.

Aceeasi ratiune se aplica si in cazul smartphone-urilor, a smartwatch-urilor, a tabletelor, a bratarilor fitness etc.

In schimb, vom avea nevoie de o pereche de ochelari pentru realitate augmentata, care pot fi unii comozi, cu aspect standard, ca cei prezentati de seful Facebook la F8 (foto), pentru a afisa continut digital pe orice suprafata. Sau putem folosi chiar lentile de contact.

Lumea fara smartphone este inca la ani buni distanta, in conditiile in care tehnologia este inca in fasa. Totusi, lucrurile par serioase, tinand cont de faptul ca si alti jucatori mari, ca Apple, Google, Microsoft Snap sau Magic Leap, lucreaza la produse de acest gen. Scopul tuturor este sa creeze un dispozitiv care sa le inlocuiasca pe toate celelalte, potrivit Business Insider.

Quarterly Report - Editia 4

Microsoft susține că a lansat cele mai sigure PC-uri din lume. Ce oferă dispozitivele Copilot+
Microsoft susține că a lansat cele mai sigure PC-uri din lume. Ce oferă dispozitivele Copilot+
Microsoft a anunțat lansarea PC-urilor Copilot+. Noile PC-uri sunt concepute pe o platformă diferită de tradiționalul Intel x86, punând accent pe experiența utilizatorului și mai puțin pe...
Modificare importantă în Codul Fiscal. În ce condiții vor fi scutite unele clădiri de impozit sau taxă
Modificare importantă în Codul Fiscal. În ce condiții vor fi scutite unele clădiri de impozit sau taxă
Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, un proiect care propune scutirea de impozit sau taxă pentru clădirile clasate ca monumente istorice, de arhitectură sau arheologice care nu au faţada...
#Mark Zuckerberg smartphone, #Facebook realitate augmentata , #Mark Zuckerberg