Zuckerberg rupe tacerea: Adevarul despre cenzura pe Facebook si atacurile de la Paris

Joi, 15 Ianuarie 2015, ora 23:14
6145 citiri
Zuckerberg rupe tacerea: Adevarul despre cenzura pe Facebook si atacurile de la Paris
Foto: Facebook/Mark Zuckerberg

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, si-a aparat decizia de a condamna atacurile teroriste care au avut loc recent in Paris, invocand libertatea de exprimare, desi compania sa cenzureaza de buna voie anumite tipuri de continut.

"Sunt decis sa construiesc un serviciu unde poti vorbi liber, fara frica de violenta", este partea din mesajul publicat pe 9 ianuarie de omul de afaceri care a starnit controverse.

Teroare la Paris: Marturiile lui Mark Zuckerberg: Un extremist m-a condamnat la moarte

Au existat voci care au condamnat atitudinea fondatorului retelei sociale, avand in vedere ca Facebook are un trecut bogat in cenzura, de la pozele ce infatiseaza mame alaptand pana la o postare a actorului pakistanez Hamza Ali Abbass, care a ridicat semne de intrebare referitoare la ce inseamna insulta pe Net.

Zuckerberg a fost chestionat, in cadrul unei sesiuni de intrebari, de ce a ales sa vorbeasca despre atacul de la Paris care a avut loc in redactia revistei de satira Charlie Hebdo, dar nu a facut niciun comentariu legat de alte evenimente sangeroase.

"Nu a fost doar un atac terorist care a avut ca scop sa provoace suferinta si teroare, ci si un atentat la dreptul oamenilor la libera exprimare", a explicat fondatorul Facebook, care a tinut sa evidentieze faptul ca toate atacurile teroriste reprezinta un lucru teribil.

"Iar acest lucru reprezinta inima Facebook-ului si a Internetului si cred ca asta incercem sa facem cu totii aici. Noi chiar luam atitudine si incercem sa facem in asa fel incat toata lumea sa aiba o voce, pe cat posibil", a adaugat Zuckerberg, care a mai spus ca exista limite si restrictii.

O alta intrebare a fost daca Facebook e gata sa incalce legile in tarile care limiteaza dreptul la exprimare.

El a recunoscut ca este o situatia dificila, insa incearca sa respecte regulile pentru ca altfel exista pericolul ca statele respective sa interzica de tot serviciul.

Mai mult, Zuckerberg a spus ca Facebook analizeaza cu atentie fiecare cerere in parte de blocare a continutului postat pe reteaua sociala.

Cenzura la Facebook? A blocat pagina celui mai popular critic al lui Putin

"Unii sustin ca vrem sa fim activi in tarile care impun limite dreptului de libera exprimare pentru ca este bine pentru afacere. Insa vreau sa ii contrazic. Realitatea este ca nu suntem prezenti in fiecare stat de pe lumea asta si ne merge bine, in ciuda acestui fapt.

Va rog sa me credeti, chiar suntem in regula. Adevarul e ca daca suntem blocati in si mai multe tari, atunci acest lucru nu ne va afecta prea tare, deci e vorba de misiunea noastra si nu de bani", a concluzionat acesta.

China a blocat accesul la toate site-urile straine

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Zuckerberg atentate Paris, #Zuckerberg cenzura Facebook , #Mark Zuckerberg