Aplicatii romanesti pentru mobile si retele sociale, cautate international

Duminica, 04 Iulie 2010, ora 21:16
2843 citiri
Aplicatii romanesti pentru mobile si retele sociale, cautate international
Foto: Arhiva

Aplicatiile facute de dezvoltatorii din Romania pentru mobile si retele sociale castiga din ce in ce mai mult teren. Indiferent daca este vorba de iPhone, Android sau Facebook, romanii devin tot mai doriti de clientii internationali.

Hotel Peeps, una dintre cele mai cunoscute aplicatiii romanesti pe Facebook, a fost lansata de compania Zitec in urma cu numai trei luni si are deja 8.000 de utilizatori. Zitec este o companie infiintata in urma cu sase ani, de trei parteneri in varsta de numai 24 ani, iar cifra de afaceri a companiei a fost, in 2009, de circa 900.000 de euro si profitul de circa 60.000 de euro.

O alta companie romaneasca, Codesignum Technologies, a devenit dezvoltator de aplicatii pentru iPhone si iPad. Compania a lansat in nume propriu circa 15 aplicatii pe piata romaneasca.

Dezvoltarea de aplicatii pentru mobile genereaza o cifra de afaceri de circa 50.000 de euro. In acest domeniul Trip Journal a avut cel mai mare succes, fiind premiata cu 100.000 de dolari in cadrul competitiei Android Developer Challenge, organizata anual de Google. Aplicatia a fost creata de romani in numai cinci luni de o echipa formata din zece programatori.

Arobs Transilvania, un alt dezvoltator de aplicatii software, a lansat pe piata EcoLocator (utilizatorii pot inregistra locatii in care exista probleme de mediu, precum depozitarea inadecvata a gunoaielor) si OncoEMR (o aplicatie pentru iPhone ce permite inregistrarea si gestionarea fiselor medicale), scrie Evenimentul Zilei.

Codesignum, tot o companie romaneasca, a lansat tipsUlater, o aplicatie care ajuta utilizatorul si pe prietenii acestuia sa imparta nota de plata de la restaurant, iar roLoto pune la dispozitia utilizatorului instrumente necesare pentru a mari sansele de castig la Loto 6 din 49.

Roradio este o tot aplicatie romaneasca pentru iPhone, ce permite ascultarea a 13 posturi online de radio, care difuzeaza diferite stiluri de muzica, realizata de Codesignum.

Speed Traps, realizata de Arobs Transilvania, este o aplicatie de atentionare a soferilor asupra locurilor in care sunt amplasate radare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#aplicatii mobil, #aplicatii internationale, #aplicatii retele sociale , #stiri Facebook