Cine se imbogateste de pe urma listarii Facebook

Vineri, 18 Mai 2012, ora 08:27
2844 citiri
Cine se imbogateste de pe urma listarii Facebook
Foto: Daylife

Listarea pe bursa a retelei de socializare Facebook va inmulti numarul milionarilor, analistii estimand valoarea pachetului ce va fi vandut pe Nasdaq la circa 100 de miliarde de dolari.

Iata sapte persoane care vor deveni milionare sau chiar miliardare instantaneu, pe 18 mai, potrivit The Daily Beast:

Mark Zuckerberg: 533 milioane actiuni, evaluate la 18,7 miliarde de dolari

Fondatorul si directorul executiv al Facebook va avea cel mai mult de beneficiat de pe urma ofertei publice initiale, dupa ce a vandut deja 1,6 la suta catre Microsoft.

Jim Breyer si Accel Partners: 201,4 milioane actiuni, evaluate la 7,04 miliarde de dolari

Breyer, partener in cadrul firmei Accel, detine un loc in consiliul de administratie al Facebook. Compania sa a investit 12,7 milioane de dolari in site-ul de socializare, iar, separat, Breyer a investit 1 milion de dolari din proprii sai bani.

Dustin Moskovitz: 133,8 milioane actiuni, evaluate la 4,68 de miliarde de dolari

Moskovitz, in varsta de 27 de ani, va deveni cel mai tanar miliardar din Statele Unite. Dupa ce a parasit Facebook, in 2008, a pus bazele unei noi companii, Asana, impreuna cu un alt fost angajat al Facebook. Moskovitz a declarat ca cea mai mare parte a averii sale va fi utilizata in scopuri caritabile.

Peter Thiel: 44,7 milioane actiuni, evaluate la 1,56 miliarde de dolari

Co-fondatorul PayPal a fost primul investitor in Facebook, in 2004, cand a dat companiei 500.000 de dolari. Investitia s-a transformat intr-un pachet de 10,2 la suta din actiuni, insa, ulterior, el a mai vandut o parte.

David Choe: 3,77 milioane actiuni, evaluate la 131de milioane de dolari

In urma cu sapte ani, artistul graffiti a primit 3,77 de milioane de actiuni drept plata pentru a decora peretii birourilor companiei din Palo Alto. Potrivit autobiografiei sale, Choe a petrecut o perioada pe strazi, dupa ce a ramas fara casa in 1992.

Marc Andreessen: 3,6 milioane actiuni, evaluate la 126 milioane de dolari

Co-fondator al Netscape si creator al Mosaic, unul din primele browsere pe web, Andreessen se afla, in prezent, in consiliul director al Facebook. El a investit si in Twitter si este considerat mentorul lui Zuckerberg.

Sheryl Sandberg: 1,9 milioane actiuni, evaluate la 66,5 milioane de dolari

Aceasta este suma cea mai mica pe care directorul de operatiuni al Facebook ar putea s-o primeasca dupa listare. Insa Sandberg ar putea sa mai primeasca alte 38 de milioane de actiuni, daca va continua sa lucreze in companie, ceea ce inseamna ca, in final, pachetul sau va fi evaluat la 1,4 miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#castiguri listare Facebook, #oferta publica initiala Facebook , #stiri Facebook
Comentarii
Poza starpitorul
starpitorul
rank 5
alta pacaleala ce se va autopulveriza in 2 - 3 ani...
Poza ceapa_verde
ceapa_verde
rank 5
ca sa scoata banii oamenlor destepti au inventat bursa