Cum ajungi sa lucrezi pentru Facebook

Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 17:42
6719 citiri
Cum ajungi sa lucrezi pentru Facebook

Atmosfera destinsa si beneficiile fabuloase fac din Facebook unul dintre cei mai ravniti angajatori din lume.

Business Insider a stat de vorba cu un angajat al companiei americane despre procesul de recrutare, dar si despre ce inseamna cu adevarat sa lucrezi pentru Facebook.

Nicolas Spiegelberg a obtinut, in 2006, o diploma de master in ingineria calculatoarelor de la Universitatea din Alabama, Huntsville. Ulterior, a lucrat o vreme pentru o companie din domeniul telecomunicatiilor din Alabama.

Batalia pe talente din Silicon Valley. Cele mai generoase beneficii pentru angajati

Interesat de "potentialul in mare masura nerealizat al retelelor sociale online", Spiegelberg, in varsta de 32 de ani, spune ca a fost de la inceput "captivat de ideea de a lucra pentru Facebook".

In 2009, compania din spatele celei mai mari retele sociale din lume publica puzzle-uri in limbaj de programare, in scopul recrutarii de noi angajati. Tanarul a rezolvat un astfel de puzzle si le-a trimis raspunsul celor de la Facebook, care i-au propus sa sustina un interviu.

Prima etapa, povesteste Spiegelberg, a constat intr-un interviu telefonic de 45 de minute, in mare parte despre o problema de codare, cu un inginer din cadrul companiei. La sfarsit, tanarul a avut ocazia sa-l intrebe pe inginer despre jobul lui si despre ce il motiveaza sa lucreze la Facebook.

In continuare, Spiegelberg a fost invitat in California pentru a se intalni cu managerul de recrutare. Au urmat in total patru interviuri, insa procesul a fost unul chiar reconfortant comparativ cu interviuri de peste 10 ore sustinute in trecut, apreciaza el.

Cei care au strabatut o distanta mai mare primesc, in mod normal, o zi de repaus.

Dintre interviurile fata in fata, doua au fost axate pe codare si algoritmi, fiind vizata rezolvarea unor tipuri de probleme care pot surveni in mod obisnuit.

Un alt interviu a fost centrat pe filosofia de lucru, fiind aduse in discutie problemele pe care Spiegelberg le-a rezolvat in trecut si diversele lectii pe care le-a invatat din acestea.

"Cei de la Facebook vor sa se asigure ca vrei sa aduci in mod constant imbunatatiri si ca poti folosi lectiile invatate in trecut pentru rezolvarea problemelor actuale", a afirmat tanarul.

In fine, cel de-al patrulea interviu a vizat proiectarea de sisteme, in special capacitatea de a "sparge" o problema complicata in mai multe componente.

Spiegelberg nu a fost angajat imediat dupa aceasta serie de interviuri, ca urmare a opozitiei uneia dintre persoanele din departamentul de recrutare, insa conducerea a fost convinsa sa-l evalueze din nou.

Dupa alte doua interviuri telefonice, Spiegelberg i-a cucerit, in cele din urma, si pe sceptici.

In noiembrie 2009 a obtinut un post de inginer software la sediul din California, iar in ianuarie 2012 a fost mutat la biroul din New York, unde a fost promovat doi ani mai tarziu in postul de engineering manager.

"Imi place foarte mult aici. Exista atat de multe oportunitati de dezvoltare personala si profesionala", sustine Spiegelberg.

Un lucru important de stiut pentru cei care vor sa lucreze la Facebook: este imperativ sa studieze intens inainte de a candida pentru un post.

"Facebook atrage persoane care vor sa aiba un impact. Procesul nostru de recrutare poate fi dur, insa stii ca cei cu care lucrezi sunt persoane cu aceeasi perseverenta de care dai si tu dovada", explica Spiegelberg.

In luna iulie a acestui an, Mark Zuckerberg afirma ca utilizatorul american obisnuit petrece 40 de minute pe zi pe Facebook, ceea ce pare putin doar comparativ cu cele mai mult de cinci ore pe zi in care americanii se uita la televizor si depaseste, oricum, timpul alocat animalelor de companie, a notat Bloomberg.

Angajatii retelei sociale au misiunea de a le oferi utilizatorilor o experienta cat mai placuta, pentru ca acestia sa revina si sa petreaca mai mult timp pe Facebook.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#job Facebook, #angajare Facebook, #loc munca Facebook , #stiri Facebook
Comentarii
Poza programer
programer
rank 1