Cum se folosesc hotii de retelele de socializare

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 16:25
1983 citiri
Cum se folosesc hotii de retelele de socializare
Foto: Sky News

Majoritatea hotilor foloseste Internetul pentru a-si obtine informatii despre victime si pentru a-si planui infractiunile, releva un sondaj preluat de Sky News.

Trei patrimi dintre hotii condamnati au raspuns ca folosesc Google Street View pentru a-si planifica loviturile. Urmaresc locatiile vizate si orice miscare se petrece in jurul acesteia. Cam tot atatia se folosesc de Twitter si de Facebook pentru a afla obiceiurile posibilelor tinte.

Expertul de securitate Jonathan Lim a explicat, pentru Sky News, ca mentalitatea hotilor moderni este sa se foloseasca de orice mijloc pentru a-si pune la punct crimele.

"Hotii urmaresc update-urile de pe site-urile de socializare, iar atunci cand cineva anunta pe Twitter sau pe Facebook ca pleaca in vacanta, este un fel de invitatie pentru ei", afirma Lim.

Ce trebuie sa stii pentru ca sa nu cazi victima hotilor

Intr-o casa cu securitate minima si nici un locatar poti intra in doua minute. De obicei, hotii cauta bijuterii, cash si bunuri electrice, iar in ultimul timp au inceput sa fure si pasapoarte sau alte acte pe care le-ar putea folosi ulterior.

Numai o patrime dintre hotii chestionati au spus ca ar intra prin efractie intr-o casa in care se afla un caine si numai unul din zece este descurajat de niste vecini mai curiosi.

Mai mult de jumatate, adica 60 la suta, au spus ca nu ar incerca sa intre intr-o casa dotata cu sistem de alarma.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#hoti retele socializare, #hoti google street view, #sondaj hoti , #stiri Facebook