Diaspora, o noua retea sociala anti-Facebook

Sambata, 15 Mai 2010, ora 19:47
2116 citiri
Diaspora, o noua retea sociala anti-Facebook

In conditiile in care Facebook este in mijlocul unui scandal legat de modul in care utilizeaza informatiile clientilor, patru studenti americani au gasit ca e momentul potrivit sa-si lanseze noul serviciu, Diaspora.

Diaspora este o retea sociala care permite transferul de informatii intre computere conectate la Internet, fara un serviciu intermediar precum Facebook, Flickr, Google sau Twitter. Astfel, nimeni nu are acces la informatiile transmise in afara de utilizatorii celor doua computere.

Pentru realizarea transferului nu este nevoie decat spatiu pe serverele "seef".

"Retelele sociale nu exista decat de aproape zece ani. Nu stim ce se intampla cu informatiile noastre. Vor exista in continuare pe Internet, in viitorul apropiat, si trebuie sa le controlam. Pentru ca, odata ce le-ai dat si altora, nu mai sunt ale tale", spun fondatorii serviciului, intr-un videoclip de prezentare.

Cei patru studenti la Universitatea din New York au reusit sa stranga fonduri de peste 125.000 de dolari din donatii pe Internet, cu mult peste suma de care aveau nevoie pentru a demara Diaspora, ceea ce arata ca exista multe persoane interesate de acest serviciu.

Asta pentru ca cea mai mare retea sociala din lume, Facebook, a inceput sa aiba ceva probleme, arata BBC. Conducerea Facebook permite, spre exemplu, tertelor parti sa afiseze informatii care sunt publice pe profilurile utilizatorilor retelei.

Si daca o astfel de problema ar putea fi rezolvata usor prin setarile de la profilul Facebook, aceste setari nu sunt simplu de utilizat. Facebook are peste 50 de setari diferite si 170 de optiuni, iar documentul care stabileste politicile de utilizare are peste 5.830 de cuvinte: le-o citi cineva?

Ramane insa de vazut daca Diaspora ar putea sa devina un concurent serios pe piata retelelor sociale.

De multe ori, aceste servicii sunt bazate si pe dorinta utilizatorilor de a deveni "vedete virtuale", prin acumularea a cati mai multi prieteni. Pentru acest tip de utilizator (prezent pe toate retelele sociale), Diaspora nu poate face mare lucru.

Diaspora ar putea, cel mult, sa devina un jucator pe piata de nisa a celor care isi doresc intimitate pe Internet.

Cât câștigă Facebook din publicitatea electorală, după ce a redus drastic recomandările pentru știri politice
Cât câștigă Facebook din publicitatea electorală, după ce a redus drastic recomandările pentru știri politice
Retragerea Meta de pe zona politică a dus la picajul implicării utilizatorilor pentru postările presei şi ale partidelor aflate în campanie. Asta în timp ce compania aproape că și-a dublat...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#diaspora, #retea sociala, #Facebook, #anti Facebook , #stiri Facebook