Facebook, evaluata la 104 miliarde de dolari, dupa IPO

Vineri, 18 Mai 2012, ora 12:27
2477 citiri
Facebook, evaluata la 104 miliarde de dolari, dupa IPO
Foto: Daylife

Oferta publica initiala a Facebook, prin care s-au obtinut 16 miliarde de dolari pentru 421,2 milioane de actiuni, la pretul de 38 de dolari fiecare, a evaluat compania la 104,2 miliarde de dolari, fiind cea mai valoroasa din toate care sunt monitorizate de indicele S&P 500, cu exceptia Amazon si Equity Residential.

De asemenea, Facebook a devenit una din cele mai valoroase listari din Statele Unite si l-a transformat pe fondatorul Mark Zuckerberg intr-unul din cei mai tineri miliardari din lume, la doar 28 de ani, relateaza Bloomberg.

Din 2004, cand s-a infiintat reteaua de socializare, pana in prezent, a adunat 900 de milioane de utilizatori. Totusi, veniturile sunt estimate in scadere pentru al treilea an la rand, iar vanzarile nu tin pasul cu nivelul cresterii numarului utilizatorilor.

La 16 miliarde de dolari pentru IPO, Facebook a depasit debutul General Motors, care a obtinut 15,8 miliarde de dolari, si a fost sub nivelul Visa, al carei IPO, din 2008, a obtinut 19,7 milioane de dolari.

Tranzactiile cu actiuni Facebook vor incepe vineri, pe bursa Nasdaq, sub simbolul FB. Compania are o valoare de piata cat jumatate din Google, evaluata la peste 200 de miliarde de dolari. Valoarea Google a crescut de noua ori in cei opt ani de cand este listata. Daca Facebook ar pastra acelasi ritm de crestere, ar valoara aproximativ 920 de miliarde de dolari pana in 2020.

In prezent, compania cu cea mai mare valoare de piata este Apple, cu 496 de miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
Guvernanții lansează în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, la Beba Veche, în județul Timiș. Trecerea în Ungaria...
#oferta publica initiala Facebook, #listare Facebook, #valoare piata Facebook , #stiri Facebook