Facebook face pasul spre realitatea virtuala - investeste o suma uriasa

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 09:21
2695 citiri
Facebook face pasul spre realitatea virtuala - investeste o suma uriasa
Foto: Facebook/ Mark Zuckerberg

Seful Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat ca, in urmatorul deceniu, compania sa va investi in tehnologii de realitate virtuala peste 3 miliarde de dolari.

Mark Zuckerberg a spus de mai multe ori ca vede realitatea virtuala ca pe o platforma de viitor pentru Facebook si ca acelasi continut pe care care-l vedem in prezent in 2D - fotografii, clipuri video etc. - il vom experimenta in realitate virtuala.

In acest sens, Facebook va investi in realitatea virtuala. Acum stim cat si pe ce termen: peste 3 miliarde de dolari pe parcursul urmatorilor 10 ani. Perioada de timp nu este aleasa la intamplare: atat crede seful Facebook ca va dura pana cand realitatea virtuala va fi accesibila maselor.

Declaratia a fost facuta intr-un proces in care Mark Zuckerberg a fost invitat sa depuna marturie. John Carmack, seful Oculus, companie de realitatea virtuala cumparata de Facebook, este acuzat ca si-a intemeiat compania pe baza informatiilor dobandite cata vreme a fost angajatul ZeniMax.

Daca John Carmack va fi gasit vinovat, iar Oculus va fi pusa sa plateasca despagubiri catre ZeniMax, Facebook va fi afectata direct ca detinator al Oculus. Facebook a cumparat Oculus in 2014 pentru 2 miliarde de dolari.

Alaturi de realitatea augmentata, VR-ul este unul din cele mai importante puncte de interes pentru companiile de tehnologie. Majoritatea acestora, precum Google, Facebook sau Sony se concentreaza pe VR, in timp ce Apple, pe de alta parte, pare sa vada mai potrivita realitatea augmentata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Facebook investitie tehnologie realitate virtuala, #Facebook realitate virtuala, #Mark Zuckerberg realitate virtuala , #stiri Facebook