Facebook-ul cultiva empatia?

Duminica, 27 Februarie 2011, ora 14:08
1782 citiri
Facebook-ul cultiva empatia?

In ciuda acceptiunii generale, potrivit careia site-urile de socializare precum Facebook-ul ar cultiva narcisismul, un studiu recent a scos la iveala faptul ca, in realitate, acestea incurajeaza actele caritabile si empatia, in general.

Cercetarea realizata de World Vision, citata de Huffington Post, arata ca mai bine de jumatate dintre adolescentii chestionati admit ca sunt prieteni online cu organizatii de caritate sau macar dau "like" unor initiative caritabile.

Fetele sunt cele care impartasesc cu ceilalti prieteni din mediul virtual cauzele pe care le sustin. 41% dau "like" unei initiative caritabile de pe Facebook, in timp ce din randul baietilor 27% procedeaza asa.

Tinerii nu se limiteaza la un click, ci merg mai departe, initiind campanii internationale de strangeri de fonduri sau strangand bani pentru cauze locale.

Circa 200.000 de adolescenti au tinut post timp de 30 de ore pentru a strange fonduri pentru cei care sufera de foame, vineri si sambata.

30 de ore de foamete este o initiativa anuala a organizatiei World Vision, care a strans anul trecut peste 10 milioane de dolari pentru comunitatile sarace din tarile lumii a treia.

Citeste si:
Ce se întâmplă dacă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
Ce se întâmplă dacă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
USR PLUS va depune o nouă moţiune de cenzură alături de AUR, în cazul în care Curtea Constituţională va decide că procedura depunerii moţiunii care este deja în Parlament este...
Follow the money! Cum să înțelegi criza politică românească
Follow the money! Cum să înțelegi criza politică românească
Două expresii s-au consacrat în istorie pentru a descifra ce determină evenimente aparent absconse: „cherchez la femme” și „follow the money”. La noi, e preponderentă varianta...
Sursa: Ziare.com