Foursquare, noul Facebook

Vineri, 02 Aprilie 2010, ora 10:31
1376 citiri
Foursquare, noul Facebook

Dupa isteria pe care Facebook si Twitter au creat-o in randul iubitorilor retelelor de socializare, a venit randul Foursquare sa faca furori.

Acest site va poate ajuta in cazul in care vreti sa iesiti sambata seara intr-un bar, dar nu stiti ce local sa alegeti. Foursquare va ajuta sa aflati in ce bar sunt prietenii vostri si ce recomandari va fac in ceea ce priveste mancarea sau diferitele tipuri de bauturi pe care le-au incercat.

Acelasi site va auta sa vedeti galeria de imagini a localului si sa decideti daca vreti sa mergeti in acelasi loc, potrivit Romania Libera.

Foursquare este, de fapt, o aplicatie pentru telefoane mobile o retea sociala care le permite utilizatorilor inregistrati sa se conecteze cu prietenii si sa-si actualizeze coordonatele locului in care se afla.

Puteti castiga puncte si insigne de merit daca mergeti in mai multe baruri, daca vizitati expozitii de arta sau cand va intalniti cu alti prieteni din reteaua Foursquare si postati pe contul dumneavoastra locul in care va aflati.

Insigna "Petrecaret" este acordata, de exemplu, daca intr-o singura noapte mergeti in patru baruri diferite, "Primar" daca mergeti intr-un singur bar de mai multe, ori puteti primi aceasta "distinctie", "Jucator" daca sunteti insotit de trei persoane de sex opus atunci cand iesiti in oras si "Increzut" daca frecventati localuri de fite.

Reteaua Foursquare are 500.000 de utilizatori si este considerata noul Facebook. Ea a fost creata de Dennis Crowley si Selvadurai Naveen, care au fondat anterior un proiect similar, Dodgeball, pe care Google l-a cumparat in 2005 si l-a inchis in 2009, pentru ca la acea vreme serviciul de GPS de pe telefoanele mobile nu functiona la fel de bine ca in prezent.

Cât câștigă Facebook din publicitatea electorală, după ce a redus drastic recomandările pentru știri politice
Cât câștigă Facebook din publicitatea electorală, după ce a redus drastic recomandările pentru știri politice
Retragerea Meta de pe zona politică a dus la picajul implicării utilizatorilor pentru postările presei şi ale partidelor aflate în campanie. Asta în timp ce compania aproape că și-a dublat...
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
#Foursquare, #retea socializare, #Facebook , #stiri Facebook