Seful Inspectiei Judiciare, Lucian Netejoru, cere suspendarea din functii a judecatorilor care l-au reclamat la CJUE

Autor: N.G.
Marti, 20 Aprilie 2021, ora 18:49
4322 citiri
Seful Inspectiei Judiciare, Lucian Netejoru, cere suspendarea din functii a judecatorilor care l-au reclamat la CJUE
Lucian Netejoru, seful Inspectiei Judiciare

Inspectia Judiciara propune sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) suspendarea a trei judecatori sub pretextul ca ar fi adus atingere prestigiului justitiei si ca au facut politica pe un grup al magistratilor de pe Facebook.

Doi dintre cei trei judecatori au sesizat Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE), instanta care se va pronunte pe 18 mai pe legalitatea infiintarii Sectiei Speciale, a legalitatii desemnarii prin OUG a interimatului Inspectiei Judiciare si pe obligativitatea recomandarilor din mecanismul de cooperare si verificare (MCV), potrivit Radio Europa Libera.

Printr-o adresa inaintata sefului CSM, Lucian Netejoru, seful Inspectiei Judiciare (IJ), solicita suspendarea judecatorilor Dragos Calin de la Curtea de Apel Bucuresti, Laurentiu Marius Grecu de la Tribunalul Mehedinti si Alina Mihaela Gioroceanu de la Tribunalul Olt, suspendare care ar trebui sa dureze pana la finalizarea cercetarilor IJ.

IJ mai spune ca s-a autosesizat dupa ce, intr-o publicatie, au aparut fragmente din discutii de pe "Forumul magistratilor", un grup de Facebook care aduna aproximativ 2.000 de judecatori si procurori din toata tara.

Potrivit analizei facute de un inspector, acuzatiile aduse la adresa lui Dragos Calin vizeaza afirmatiile: "Totusi, decizia CCR pe C3 este contrara dreptului UE" si "E oficial. Ministerul Justitiei a scapat de Predoiu. Un an irosit de un personaj politic care sa nu mai aiba vreodata mandat la justitie".

In cazul Alinei Gioroceanu, acesta a scris pe forum: "Chestia aia rosie este brau sau streang? Ca nu realizez" si "Covidu naste victime si eroi. Ambele atrag o reactie afectiva, misca ceva in noi, prin compatimire ori admiratie. Unii intra in rolul acesta fara sa vrea, altii, cu buna stiinta, urmarind sa induca aceleasi reactii. Asa ca, de eroi si de victimele de carton trebuie sa ne ferim, de victimizare si de actele de eroism ale oportunistilor lipsiti de autenticitate", lucruri care nu a fost pe placul lui Netejoru.

Potrivit sursei citate, judecatorul Laurentiu Grecu a scris: "In afara de USR, nu cred ca doreste cineva aceasta masura".

In dosarul mare, IJ a inceput cercetarea disciplinara fata de opt judecatori, dupa ce au discutat probleme din sistemul judiciar pe grupul privat al magistratilor. Pe langa cei trei, pe lista lui Netejoru se regasesc judecatorii Cristi Danilet de la Tribunalul Cluj, Anca Codreanu de la Tribunalul Brasov, Georgeta Ciungan de la Tribunalul Bihor, Alexandru Balasanu de la Judecatoria Botosani si Ioan Fundatureanu de la Curtea de Apel Pitesti.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Doi antrenori din Superliga României au fost suspendați de FRF
Doi antrenori din Superliga României au fost suspendați de FRF
Comisia de Disciplină din cadrul FRF, întrunită vineri, a decis sancţiuni pentru Leo Grozavu, Mihai Pintilii, Cristian George Ganea şi Andres Dumitrescu, eliminaţi la meciurile din etapa a...
Cum a fost pedepsit Cristiano Ronaldo după ce le-a făcut gesturi obscene arabilor
Cum a fost pedepsit Cristiano Ronaldo după ce le-a făcut gesturi obscene arabilor
Cristiano Ronaldo, jucătorul formaţiei Al Nassr, a fost suspendat un meci de către Comisia de Disciplină din Arabia Saudită. Portughezul a făcut un gest obscen la adresa fanilor adverşi care...
#netejoru, #suspendare, #cerere, #CSM, #judecatori, #discutii, #CJUE , #stiri Facebook