Listarea Facebook pe bursa va crea 1.000 de milionari in dolari

Joi, 02 Februarie 2012, ora 16:28
1576 citiri
Listarea Facebook pe bursa va crea 1.000 de milionari in dolari
Foto:Arhiva Ziare.com

Listarea Facebook pe bursa va crea o mie de milionari in dolari, printre care se vor numara directorii executivi, investitorii, dar si angajatii companiei.

Se zvoneste ca Facebook ar fi evaluata la o suma intre 75 de miliarde si 100 de miliarde de dolari, potrivit Business Insider.

Este evident ca cei mai vechi angajati ai companiei, carora le-au fost acordate participatiile cele mai mari, si investitorii initiali - Accel Partners, Greylock Partners si fondatorul Paypal, Peter Thiel, vor avea cel mai mult de castigat din listarea la bursa, potrivit Daily Mail.

Mark Zuckerberg va detine o cincime din suma totala a actiunilor.

Dar averea se va "scurge" si catre ingineri, oamenii din vanzari si alti membri ai personalului care s-au alaturat companiei mai tarziu.

In 2008, Facebook avea 800 de angajati ajungand, astazi la peste 3.000, iar persoane familiare cu compania spun ca, din acestia, o mie vor ajunge sa detina peste un milion de dolari din actiuni.

Inginerii sunt cei mai bine rasplatiti angajati, acesta declarand ca, din 2009, compania a dat posibilitatea oricarui tehnician cu experienta posibilitatea de a cumpara 65.000 de actiuni la pretul de 6 dolari fiecare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#listare Facebook bursa, #milionari dolari Facebook listare, #actiuni Facebook milionari dolari , #stiri Facebook