Noul e-mail social: De ce sa-ti faci adresa @facebook.com?

Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 10:28
4974 citiri
Noul e-mail social: De ce sa-ti faci adresa @facebook.com?

Adresele de e-mail care se termina in @facebook.com vor fi disponibile pentru toti cei 500 de milioane de membri ai retelei sociale in cateva luni.

Luni, serviciul de e-mail a fost lansat cu fast de Mark Zuckeberg, fondatorul Facebook, care este de parere ca modul in care trimitem mesaje electronice se va schimba radical.

Fondatorul Facebook sustine ca noul sistem de e-mail va revolutiona domeniul, principalul avantaj fiind integrarea functiilor de trimitere de e-mail, chat si mesaje text intr-un singur modul, relateaza USA Today.

Facebook a inceput sa ofere luni sistemul de e-mail catre mii de utilizatori din Statele Unite, iar implementarea acestuia pentru toti cei 500 de milioane de utilizatori la nivel global va dura cateva luni.

Noua mutare a Facebook este menita sa aduca si mai multi utilizatori, dar si venituri mai mari din publicitate. Mark Zuckerberg spune insa ca nu isi doreste sa "ucida" celelalte companii care ofera e-mail: "Nu este un sistem care sa ucida e-mail-ul. Este un sistem de mesagerie care include e-mail. Nu ne asteptam ca utilizatorii sa treaca complet de la Yahoo sau Gmail la Facebook", a spus acesta.

Gratie Facebook mail, pot fi vazute mesaje de la prieteni, dar si de la prieteni ai prietenilor tai. Mesajele mai putin importante, precum newsletterele, sunt redirectionate catre o casuta speciala, iar membrii Facebook vor putea controla ce fel de mesaje primesc. Compania va controla si spam-ul, fiind interzisa trimiterea de mesaje nesolicitate utilizatorilor de Facebook.

Utilizatorii vor putea trimite e-mail-uri si catre prietenii care folosesc serviciile de e-mail de la Gmail sau Yahoo Mail si vor putea atasa fisiere precum texte sau fotografii, cu o limita privind marimea fisierelor.

Sistemul are insa si diferente fata de alte servicii de e-mail si unele dezavantaje. Spre deosebire de alte servicii de e-mail, Facebook ofera mesaje fara campuri pentru introducerea titlului, iar un e-mail nu poate fi trimis catre mai multe persoane.

Cât câștigă Facebook din publicitatea electorală, după ce a redus drastic recomandările pentru știri politice
Cât câștigă Facebook din publicitatea electorală, după ce a redus drastic recomandările pentru știri politice
Retragerea Meta de pe zona politică a dus la picajul implicării utilizatorilor pentru postările presei şi ale partidelor aflate în campanie. Asta în timp ce compania aproape că și-a dublat...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#Facebook, #email Facebook, #adrese email Facebook , #stiri Facebook