Oficial roman: Cand iti pui pe Facebook informatiile personale, e greu sa ceri unei autoritati sa te protejeze

Vineri, 20 Octombrie 2017, ora 20:40
2816 citiri
Oficial roman: Cand iti pui pe Facebook informatiile personale, e greu sa ceri unei autoritati sa te protejeze
Foto: Arhiva Ziare.com

Cand cineva publica pe Facebook o serie de informatii personale, e greu sa ceara protectie unei autoritati, a declarat, vineri, Catalin Giulescu, director imputernicit al Directiei de Evidenta a Persoanelor si Administrare a Bazelor de Date (DEPABD).

"Trebuie sa intelegem ca protectia datelor cu caracter personal este o chestie oarecum personala. Adica in ce masura sunt destul de constient sa nu-mi dezvalui despre mine anumite informatii. De exemplu, pe pagina de Facebook, felul de mancare pe care il mananc in momentul acesta intr-un restaurant sau sa-mi activez geo-localizarea si dupa aceea sa cer o anumita interventie a autoritatilor publice sa ma protejeze.

In momentul in care eu dezvalui secunda de secunda, moment de moment ceea ce fac eu in privat sau in interactiunea cu ceilalti indivizi, voi solicita dupa aceea autoritatilor publice sa ma protejeze. Este probabil ca autoritatii publice sa ii fie imposibil in acel moment", a subliniat Catalin Giulescu.

El a vorbit despre mentinerea unui echilibru in ceea ce priveste protectia persoanei fata de prelucrarea datelor cu caracter personal, dar in acelasi timp sa nu fie limitate foarte mult, pentru ca nu vor mai exista activitati sociale sau dezvoltare economica.

"Rolul nostru este de a gasi acel nivel de echilibru dintre protectia persoanei fata de prelucrarea datelor cu caracter personal, respectiv minimizarea colectarii datelor, prelucrarii acestora, raportat la scopurile identificate dupa caz de societate, de autoritati publice sau de entitati private, indiferent ca sunt persoane fizice sau persoane juridice.

Trebuie sa fim foarte atenti in modalitatea in care intervenim in acest cadru, pe de o parte sa nu limitam foarte mult, pentru ca nu vom mai avea activitati sociale, nu vom mai avea dezvoltare economica", a mai declarat Catalin Giulescu.

Declaratiile au fost facute la o dezbatere privind modificarea si completarea Legii nr. 102/2005 de infiintare, organizare si functionare a Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
#Facebook date personale protectie, #Facebook date personale , #stiri Facebook