Ti-ai uitat o parola? Facebook vrea sa ia locul emailului si lanseaza un serviciu pentru a te ajuta

Marti, 31 Ianuarie 2017, ora 11:03
3026 citiri
Ti-ai uitat o parola? Facebook vrea sa ia locul emailului si lanseaza un serviciu pentru a te ajuta
Foto: Arhiva Ziare.com

Facebook a anuntat lansarea unui serviciu dedicat site-urilor si aplicatiilor online, numit Delegated Recovery.

Delegated Recovery este o facilitate care va permite recuperarea accesului la serviciile online, cu ajutorul contului de Facebook, in cazul in care este uitata parola. Daca va fi adoptat pe scara larga, va reprezenta inca un instrument prin care site-urile si utilizatorii vor fi si mai legati de Facebook.

Citeste si Facebook face pasul spre realitatea virtuala - investeste o suma uriasa

In prezent, cand un utilizator isi uita username-ul sau parola si nu mai are acces la un serviciu online, poate folosi email-ul pentru confirmarea identitatii sau modificarea datelor de acces. Facebook vrea sa schimbe acest lucru si sa devina elementul esential in profilul utilizatorilor, pe baza caruia sa fie confirmata identitatea, luand astfel locul clasicului email. Iar acest lucru va putea fi posibil gratie noului Delegated Recovery.

Cum functioneaza

Acesta se adreseaza site-urilor si serviciilor online care l-ar putea adopta pentru a simplifica si securiza modul in care este verificata identitatea utilizatorilor care si-au uitat datele de acces.

Delegated Recovery va constitui o punte intre site-uri si profilul personal de Facebook. Site-urile care vor integra Delegated Recovery vor putea crea un cod criptat care va fi atribuit profilului de Facebook al utilizatorului.

Astfel, cand un utilizator nu mai poate accesa un anumit site pentru ca a uitat parola, isi va putea verifica identitatea si redobandi accesul prin logarea pe Facebook. In spatele acestei actiuni, Facebook va trimite codul criptat catre site-ul respectiv pentru a confirma identitatea utilizatorului.

Vezi si In curand am putea bloca pe Facebook reclamele care ne deranjeaza

Dincolo de faptul ca intregul Internet devine si mai dependent de Facebook, Delegated Recovery reprezinta o solutie mai simpla si mai sigura decat email-ul pentru confirmarea identitatii.

Noul serviciu Facebook, lansat sub licenta open-source, se afla deocamdata in faza de testare, fiind disponibil doar pentru Github.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Facebook preluat rol email, #Facebook email conturi online, #Facebook Delegated Recovery , #stiri Facebook