UE a amendat Facebook cu 110 milioane euro

Joi, 18 Mai 2017, ora 12:10
2723 citiri
UE a amendat Facebook cu 110 milioane euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia Europeana a amendat joi Facebook cu 110 milioane de euro, pentru ca a furnizat informatii inselatoare legate de acordul de preluare a serviciului de mesagerie WhatsApp, in 2014.

Institutia europeana a aratat ca Facebook a sustinut ca nu poate conecta automat conturile utilizatorilor Facebook cu WhatsApp, dar ca doi ani mai tarziu a lansat un serviciu care face acest lucru, transmite Reuters.

"Comisia a constatat ca, contrar declaratiilor din timpul procesului de evaluare a preluarii, posibilitatile tehnice de potrivire a identitatilor utilizatorilor Facebook si WhatsApp existau in 2014, iar angajatii Facebook cunosteau acest lucru", se arata intr-un comunicat al executivului UE.

Facebook afirma intr-un comunicat ca erorile facute in declaratiile din 2014 nu au fost intentionate si ca Comisia a confirmat ca nu au influentat rezultatul evaluarii fuziunii.

"Anuntul de astazi incheie subiectul", potrivit Facebook.

Amenda nu va inversa decizia Comisiei de aprobare a achizitiei WhatsApp si nu are legatura cu o investigatie separata legata de protejarea datelor utilizatorilor.

Comisia Europeana ar fi putut sa fi amendat Facebook cu pana la 1% din cifra de afaceri, respectiv 276 de milioane de dolari, in baza rezultatelor din 2016, dar a precizat ca Facebook a cooperat si a recunoscut neregulile.

Amenda CE vine dupa ce Facebook a fost penalizata, marti, de autoritatea pentru protectia datelor din Franta, cu 150.000 de dolari, pentru ca nu a prevenit accesarea datelor utilizatorilor de catre furnizori de publicitate.

Saptamana trecuta, autoritatea antitrust din Italia a impus WhatsApp o maneda de 3 milioane de euro, pentru ca a obligat utilizatorii sa furnizeze date personale Facebook.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#amenda Facebook preluare WhatsApp, #Comisia Europeana amenda Facebook , #stiri Facebook