Veniturile Facebook au crescut cu peste 50%, iar profitul s-a triplat

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 09:09
1948 citiri
Veniturile Facebook au crescut cu peste 50%, iar profitul s-a triplat
Foto: Arhiva Ziare.com

Veniturile Facebook au crescut cu mai mult de 50% in primul trimestru, de la 3,54 miliarde de dolari in urma cu un an la 5,38 miliarde de dolari, peste asteptarile analistilor.

In plus, profitul net aproape s-a triplat, de la 509 milioane de dolari la 1,51 miliarde de dolari, relateaza Reuters.

Facebook a inregistrat un avans de 56,8% in cazul veniturilor din publicitate, evolutie sustinuta de popularitatea aplicatiilor mobile si video.

Actiunile companiei au urcat cu 9,5%, dupa ce au fost anuntate datele financiare aproape de un nivel record.

Analistii anticipau venituri totale de 5,26 miliarde de dolari.

Veniturile din publicatate mobila au reprezentat circa 82% din total, comparativ cu 73% in aceeasi perioada a anului trecut.

Maxim istoric pentru Facebook: Reteaua de socializare devine tot mai mare

Facebook inregistreaza venituri uriase si ajunge la un numar record de utilizatori

Excluzand elementele exceptionale, profitul pe actiune a urcat la 77 de centi, fata de consensul analistilor, de 62 de centi.

Rezultatele trimestriale ale Facebook contrasteaza cu veniturile si profiturile sub asteptari raportate de alte companii din sectorul tehnologiei, inclusiv Apple.

Noutati Facebook la bursa

Actiunile Facebook au crescut cu 9,5% in timpul tranzactiilor electronice de dupa inchiderea tranzactiilor de miercuri de la bursa din New York, la 118,39 dolari pe unitate, valoare aproape tripla fata de oferta publica initiala de acum patru ani.

Facebook a mai anuntat ca va crea o noua clasa de actiuni fara drept de vot, care vor permite directorului general Mark Zuckerberg sa isi cedeze 99% din avere unei fundatii filantropice pe care o infiinteaza, fara sa piarda controlul asupra companiei pe care a fondat-o.

Noile actiuni vor fi acordate actionarilor existenti sub forma de dividende. In acest fel, Zuckerberg va putea pastra actiunile cu drept de vot.

Alphabet, compania mama a Google, a aprobat o propunere similara in 2014, care a asigurat fondatorilor pastrarea controlului asupra companiei prin crearea de actiuni fara drept de vot.

Cifrele care hranesc profitul Facebook

In primul trimestru incheiat la 31 martie, circa 1,65 miliarde de oameni au utilizat lunar reteaua de socializare Facebook, in crestere de la 1,44 de miliarde de dolari in urma cu un an.

Potrivit Facebook, utilizatorii petrec peste 50 de minute pe Facebook, Instagram si Messenger, foarte mult avand in vedere milioanele de aplicatii aflate la dispozitia acestora.

De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#profit Facebook, #venituri Facebook , #stiri Facebook