250.000 de conturi personale, furate de pe Facebook

Sambata, 05 Februarie 2011, ora 08:29
4819 citiri
250.000 de conturi personale, furate de pe Facebook
Foto: Arhiva

Lovely-Faces.com, un site de dating inaugurat de cateva zile, a importat automat de pe Facebook nici mai mult nici mai putin decat 250.000 de conturi, laudandu-se astfel cu performanta de a reuni un numar urias de utilizatori inca din faza initiala.

Responsabilii acestei operatiuni fara precedent, italienii Paolo Cirio si Alessandro Ludovico, au categorisit initiativa drept un act de valoare simbolica si chiar... artistica, precizeaza Webnews.

Povestea oscileaza intre "opera de arta, provocare si fapta ilicita", atragand atentia asupra aspectului periculos pe care il prezinta circulatia de date fara restrictie pe Onternet.

"Lovely Faces" se doreste un site relativ normal de intalniri virtuale, dar utilizeaza o baza de date abuziva, insusita prin furt de informatie si nu prin inscrierea voluntara a utilizatorilor, subliniaza sursa.

In urma transferului fortat de profiluri, autorii site-ului buclucas si-au declarat disponibilitatea de a elimina orice persoana care se simte lezata, ramanand astfel la latitudinea fiecaruia dintre membri sa accepte sau sa refuze apartenenta la baza de date.

Ramane de vazut daca Facebook va accepta explicatia "artistica" a autorilor sau va impinge site-ul catre inchiderea automata, comenteaza Webnews.

#conturi facebook furate, #profiluri furate Facebook, #profiluri importate Facebook , #utilizatori