85% dintre copiii romani intre 5 si 16 ani stau in medie 5 ore pe zi pe retelele sociale

Luni, 17 Octombrie 2016, ora 17:38
3325 citiri
85% dintre copiii romani intre 5 si 16 ani stau in medie 5 ore pe zi pe retelele sociale
Foto: Arhiva/Ziare.com

Majoritatea copiilor din Romania (85%), cu varste intre 5 si 16 ani, si care au acces la Internet, petrec, in medie, 5 ore/zi pe retelele sociale, arata un studiu recent.

Cei mai multi prefera, cand vine vorba de gadgeturi, smartphone-ul, mai arata cercetarea realizata de iSense Solutions, data publicitatii luni.

Conform acesteia, varsta medie la care copiii primesc device-uri este de 8,5 ani pentru tableta, 9 ani pentru computer, 10 ani pentru smartphone si 11 ani pentru alte dispozitive smart. Cu toate acestea, chiar inainte sa aiba un terminal inteligent personal, cei mici au acces la dispozitivele parintilor, noteaza realizatorii studiului.

Gadgetul pe care copiii il folosesc cel mai des este smartphone-ul, cei mici butonand, in medie, 160 de minute pe zi, chiar 208 minute, in cazul adolescentilor de 13-16 ani.

Copiii cu varsta de 5 -7 ani prefera tableta. Cei mici intra pe Internet in special de acasa si obisnuiesc sa urmareasca videoclipuri muzicale, clipuri amuzante si de desene animate sau sa stea pe retelele sociale, arata cercetarea.

Acestia au, in medie, 14 aplicatii instalate pe smartphone, cele mai folosite fiind cele de navigare pe Internet, retele sociale, jocuri si chat/messenger.

Conform studiului, 71% dintre parinti au declarat ca isi intreaba copiii ce produse sa cumpere, iar 51% ii considera pe cei mici foarte persuasivi.

Copiii au conturi pe mai multe retele sociale, cele mai populare fiind: Facebook (utilizata de 43% dintre acestia si pe care petrec, in medie, 121 de minute/zi), Whatsapp (11%/72 minute), Instagram (2%/67 minute) si Snapchat (1% /62 minute).

In acest context, datele rezultate in urma chestionarelor arata ca peste jumatate dintre copii si-au facut cont pe Facebook asistati de un parinte, ceea ce arata o preocupare a adultilor fata de activitatea sociala din mediul digital a copiilor lor. Pe Facebook, copiii dau, cel mai des, like la postarile prietenilor si vorbesc pe chat, insa se remarca o inclinatie a adolescentilor (peste 57%) sa dea like la paginile brandurilor si ale vedetelor.

In ceea ce priveste publicitatea in mediul digital, adolescentii de 14-16 ani vad reclamele in special la inceputul clipurilor video de pe YouTube, pe Facebook, pe site-uri si in interiorul unor aplicatii sau jocuri.

In general, acestia dau click sa afle mai multe in special pe Facebook (28%) sau pe bloguri si doresc sa cumpere produsul dupa ce au vazut reclama in interiorul unor jocuri sau pe Facebook.

In cadrul studiului au fost folosite 4 focus grupuri cu copii cu varsta intre 8-12 ani, respectiv 13-16 de ani, iar studiul cantitativ a fost realizat pe adolescenti cu varsta intre 14-16 ani si parinti cu copii cu varsta intre 5-16 ani.

Datele au fost colectate online si sunt reprezentative pentru mediul urban. Rezultatele au un grad de eroare de +/-6%.

Citeste care ar trebui sa fie varsta la care ii poti cumpara copilului un telefon mobil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#copii Facebook timp, #copii retele sociale timp, #statistici copii gadgeturi, #copii tableta varsta, #copii Snapchat , #utilizatori
Comentarii