Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Atentate teroriste la Paris: Facebook, acuzata ca pune viata unora mai presus de-a altora

Luni, 16 Noiembrie 2015, ora 11:05
3296 citiri
Atentate teroriste la Paris: Facebook, acuzata ca pune viata unora mai presus de-a altora
Foto: Arhiva Ziare.com

Cei care se aflau in apropierea locurilor din Paris unde au avut loc atentatele teroriste, vineri seara, au putut folosi o noua functie a Facebook, numita "Safety Check", prin care isi anuntau prietenii de pe reteaua sociala ca sunt in regula.

In timp ce multi au considerat ca acest tip de notificare este unul foarte util in caz de dezastru, altii au punctat faptul ca reteaua de socializare a lui Mark Zuckerberg nu a luat o decizie similara in cazul altor evenimente tragice, cum ar fi atacurile teroriste din Beirut, care au avut loc joi. Acestea s-au soldat cu 80 de morti.

Criticii Facebook au acuzat occidentalii de discriminare, precizand ca pretuiesc vietilor unor oameni mai mult decat pe-ale altora, arata The Verge.

Compania lui Mark Zuckerberg a tinut sa aduca lamuriri legate de aceasta tema.

Alex Schultz, vicepresedintele Facebook, a precizat ca este pentru prima data cand functia "Safety Check" a fost activata pentru altceva decat un dezastru natural.

"Ca si in cazul dezastrelor naturale, in timpul atacurilor din Paris, Facebook a devenit un loc unde oamenii distribuiau informatii si incercau sa dea de cei dragi pentru a vedea daca sunt bine", a explicat acesta.

Dupa ce angajatii Facebook s-au adunat si au discutat pe aceasta tema, s-a luat decizia de a activa "Safety Check" si pentru atentatele din capitala Frantei.

Atentate teroriste la Paris: Aplicatia care te ajuta sa verifici daca prietenii tai din Franta sunt in siguranta

"Trebuia sa fie un moment in care sa incercam ceva nou, iar pentru noi a fost vorba de Paris", a continuat Alex Schultz.

Lansata anul trecut, functia "Safety Check" a fost destinata initial pentru dezastre naturale. Insa atentatele din Paris au creat un precedent, asa ca e nevoie ca Facebook sa se gandeasca bine in ce cazuri o va activa de-acum incolo.

De exemplu, comentariile lui Schultz nu au lamurit utilizatorii daca Beirut s-ar fi inscris in noua politica, avand in vedere ca in Liban e zona de razboi.

"In timpul unei crize in desfasurare, cum ar fi razboiul sau o epidemie, Safety Check, in forma sa actuala, nu e folositoare pentru oameni, deoarece nu stim sigur cand incepe si cand se va termina. Din pacate, nu ai cum sa aflii ca cineva e in siguranta cu adevarat in astfel de cazuri", a mentionat Schultz.

In consecinta, Facebook vrea ca aceasta functie sa fie disponibila oricand si oriunde poate fi de ajutor.

Si Mark Zuckerberg a tinut sa faca precizari pe aceasta tema.

"Aveti dreptate cand spuneti ca sunt si alte conflicte importante in lume. Ne pasa de toti in acelasi mod si vom incerca din rasputeri sa ajutam oamenii care sufera si care se afla in astfel de situatii", a mentionat seful Facebook.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Facebook Safety Check, #Facebook siguranta atentate Paris, #Facebook sunt bine, #Facebook atentate Paris , #utilizatori