Avertisment de la Comisia Europeana: Inchide-ti contul de Facebook daca nu vrei sa fii spionat

Vineri, 27 Martie 2015, ora 10:24
18136 citiri
Avertisment de la Comisia Europeana: Inchide-ti contul de Facebook daca nu vrei sa fii spionat

Un avocat al Comisiei Europene (CE) le-a transmis judecatorilor de la Curtea Europeana de Justitie (CJUE) ca datele lor personale nu sunt suficient de protejate, asa ca i-a sfatuit sa isi inchida conturile de Facebook.

CE sustine ca Safe Harbour - un pact intre UE si SUA pentru transferul transfrontalier de date, esential pentru companii precum Apple, Facebook, Google sau Twitter - nu este suficient pentru a proteja informatiile despre cetatenii Batranului Continent, informeaza Tech Times.

Spionii americani si britanici si-au facut de cap in Austria - 13 milioane de SIM-uri, afectate

Documentul a fost criticata dur in 2013, cand Edward Snowden a publicat in presa documente ale Agentiei Nationale de Securitate din SUA, care aratau ca serviciile de informatii americane si britanice putea sa aiba acces la datele personale ale utilizatorilor gigantilor IT.

"Ar trebui sa va ganditi sa va inchideti contul de Facebook, daca aveti unul", a transmis Bernhard Schima, avocatul Comisiei Europene.

In februarie, Snowden a publicat noi informatii conform carora spionii americani si britanici au patruns in reteaua de computere interna a celui mai mare producator de cartele SIM din lume, compania Gemalto, cu sediul in Olanda, furand cheile criptografice folosite pentru protejarea intimitatii comunicatiilor telefonice in lume.

Gemalto a anuntat ca trateaza acuzatiile "foarte serios", dar ca primele investigatii au aratat ca produsele sale sunt sigure.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#avertisment UE spioni Facebook, #spioni Facebook , #utilizatori