Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cine nu sta pe Facebook e mai fericit - studiu

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 20:59
3820 citiri
Cine nu sta pe Facebook e mai fericit - studiu
Foto: Arhiva Ziare.com

Un studiu realizat de cercetatori danezi arata ca persoanele care traiesc fara sa utilizeze Facebook sunt mai fericite decat celelalte.

"Am ales Facebook fiindca este cea mai utilizata retea de socializare, indiferent de varsta", a afirmat Meik Wiking, director al Institutului de cercetari asupra fericirii, citat marti de 20minutes.ch.

Studiul a fost realizat pe 1.095 de persoane din Danemarca, impartite in doua grupe: jumatate a continuat sa utilizeze reteaua Facebook, in timp ce cealalta nu a mai facut-o, alcatuind un asa-zis grup de tratament.

De ce creeaza Facebook atat de multa dependenta - iata explicatia stiintifica

Dupa o saptamana, cei care nu utilizasera Facebook s-au declarat mai multumiti de viata lor: 88% dintre acestia au afirmat ca sunt "fericiti", fata de 81% din celalalt grup, 84% ca le place viata pe care o duc (fata de 75%) si doar 12% au spus ca sunt nemultumiti, fata de 20% din randul celorlalti.

La sfarsitul experimentului, membrii grupului de tratament au apreciat ca au o viata sociala mai bogata si dificultati mai mici in a se concentra, in timp ce la ceilalti dificultatile au ramas neschimbate.

Motivele pentru care tot mai multi tineri renunta la Facebook

"In loc sa ne concentram pe ceea ce avem nevoie, tindem din nefericire sa ne concentram pe ceea ce au altii", au observat autorii studiului. Pe Facebook, oamenii risca cu 39% mai mult sa se simta mai putin fericiti decat prietenii lor, subliniaza ei.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#fericire Facebook, #tineri Facebook , #utilizatori