Cum va arata lumea peste 10 ani, in viziunea Facebook: Viitorul e totodata inspaimantator si fascinant

Miercuri, 20 Aprilie 2016, ora 21:35
9452 citiri
Cum va arata lumea peste 10 ani, in viziunea Facebook: Viitorul e totodata inspaimantator si fascinant
Foto: Arhiva Ziare.com

Facebook a prezentat, saptamana trecuta, in cadrul unei conferinte dedicate dezvoltatorilor, cum ar vrea sa arate lumea peste 10 ani.

In viziunea celor de la reteaua sociala, in 2026 toata populatia planetei va avea acces la Internet, transmite Business Insider.

Deja Facebook incearca sa ofere posibilitatea de a intra pe Net celor care locuiesc in tarile mai putin dezvoltate, prin proiectul Internet.org, care ar urma sa fie exploatat la maximum in urmatorii ani.

In plus, Mark Zuckerberg, seful companiei, se gandeste ca vom ajunge sa purtam ochelari de realitate virtuala care sa semene mai mult cu niste ochelari de vedere (sau de soare).

Ultimul plan maret al Facebook este legat de inteligenta artificiala, astfel ca robotii ar urma sa vorbeasca la fel ca oamenii.

Sa facem un exercitiu de imaginatie, prin perspectiva filosofiei Facebook de a aduce oamenii mai aproape unii de altii.

Schimbari semnificative la Facebook Messenger: Viitorul imaginat de Zuckerberg si asul din maneca sa (Video)

Daca toate scenariile companiei vor deveni realitate, atunci acest lucru inseamna ca vom avea ochelari care ne vor permite sa intram in legatura cu oricine de pe Pamant ca si cand ar fi in aceeasi camera cu noi, gratie realitatii virtuale.

Potentialul tehnologiei e enorm. Facebook se "invarte" in jurul ideii de a impartii cu altii, astfel ca aceasta "teleportare" aduce un nou soi de interactiune.

Mergand mai departe cu aceasta idee, daca porti ochelarii de realitate virtuala s-ar putea ca sa nu mai fie nevoie ca interlocutorul sa fie om. Cum ar fi ca sa conversezi cu un avatar atunci cand comanzi ceva de la McDonald's? Asa ceva e posibil gratie botilor dezvoltati pentru aplicatia Messenger.

Momentan, acestia sunt capabili sa comande flori de pe telefon si sa faca diverse sarcini minore, insa potentialul de expansiune e urias. De exemplu, am putea comunica cu obiectele inteligente de prin casa (Internet of Things - asa cum li se spune, la modul general), care ne vor intelege din ce in ce mai bine si ne-ar putea raspunde cu o voce apropiata cu a noastra.

"Daca vom ajunge sa traim intr-o lume semi-virtuala, atunci Facebook va deveni cheia interactiunii interumane, deci va avea o influenta importanta si in sfera financiara", arata Business Insider.

Problema este ca gigantul IT condus de Mark Zuckerberg va ajunge sa ne controleze vietile infiorator de mult, de la ce vedem si ce auzim pana la ce cumparam.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Facebook realitate virtuala, #facebook viitor, #Facebook planuri viitor , #utilizatori
Comentarii