Cum va arata lumea peste 10 ani, in viziunea Facebook: Viitorul e totodata inspaimantator si fascinant

Miercuri, 20 Aprilie 2016, ora 21:35
9478 citiri
Cum va arata lumea peste 10 ani, in viziunea Facebook: Viitorul e totodata inspaimantator si fascinant
Foto: Arhiva Ziare.com

Facebook a prezentat, saptamana trecuta, in cadrul unei conferinte dedicate dezvoltatorilor, cum ar vrea sa arate lumea peste 10 ani.

In viziunea celor de la reteaua sociala, in 2026 toata populatia planetei va avea acces la Internet, transmite Business Insider.

Deja Facebook incearca sa ofere posibilitatea de a intra pe Net celor care locuiesc in tarile mai putin dezvoltate, prin proiectul Internet.org, care ar urma sa fie exploatat la maximum in urmatorii ani.

In plus, Mark Zuckerberg, seful companiei, se gandeste ca vom ajunge sa purtam ochelari de realitate virtuala care sa semene mai mult cu niste ochelari de vedere (sau de soare).

Ultimul plan maret al Facebook este legat de inteligenta artificiala, astfel ca robotii ar urma sa vorbeasca la fel ca oamenii.

Sa facem un exercitiu de imaginatie, prin perspectiva filosofiei Facebook de a aduce oamenii mai aproape unii de altii.

Schimbari semnificative la Facebook Messenger: Viitorul imaginat de Zuckerberg si asul din maneca sa (Video)

Daca toate scenariile companiei vor deveni realitate, atunci acest lucru inseamna ca vom avea ochelari care ne vor permite sa intram in legatura cu oricine de pe Pamant ca si cand ar fi in aceeasi camera cu noi, gratie realitatii virtuale.

Potentialul tehnologiei e enorm. Facebook se "invarte" in jurul ideii de a impartii cu altii, astfel ca aceasta "teleportare" aduce un nou soi de interactiune.

Mergand mai departe cu aceasta idee, daca porti ochelarii de realitate virtuala s-ar putea ca sa nu mai fie nevoie ca interlocutorul sa fie om. Cum ar fi ca sa conversezi cu un avatar atunci cand comanzi ceva de la McDonald's? Asa ceva e posibil gratie botilor dezvoltati pentru aplicatia Messenger.

Momentan, acestia sunt capabili sa comande flori de pe telefon si sa faca diverse sarcini minore, insa potentialul de expansiune e urias. De exemplu, am putea comunica cu obiectele inteligente de prin casa (Internet of Things - asa cum li se spune, la modul general), care ne vor intelege din ce in ce mai bine si ne-ar putea raspunde cu o voce apropiata cu a noastra.

"Daca vom ajunge sa traim intr-o lume semi-virtuala, atunci Facebook va deveni cheia interactiunii interumane, deci va avea o influenta importanta si in sfera financiara", arata Business Insider.

Problema este ca gigantul IT condus de Mark Zuckerberg va ajunge sa ne controleze vietile infiorator de mult, de la ce vedem si ce auzim pana la ce cumparam.

Cât mai poate duce România consumul ridicat predominant din import. Economist: „Statul injectează foarte mulți bani în piață, ține economia caldă, sacrificând-o în viitor”
Cât mai poate duce România consumul ridicat predominant din import. Economist: „Statul injectează foarte mulți bani în piață, ține economia caldă, sacrificând-o în viitor”
Potrivit raportul ultimei ședințe ale Comitetului de Politică Monetară a Băncii Naționale a României (BNR), din ianuarie și până în august (n.red. a.c) inclusiv, România a importat...
Guvernul va continua plafonarea adaosurilor la alimentele de bază, promite premierul Ciolacu. Ce alte măsuri vor fi luate pentru sezonul rece
Guvernul va continua plafonarea adaosurilor la alimentele de bază, promite premierul Ciolacu. Ce alte măsuri vor fi luate pentru sezonul rece
Guvernul României va continua plafonarea adaosurilor la produsele alimentare de bază, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, în ziua de 11 octombrie 2024, într-un mesaj postat pe Facebook....
#Facebook realitate virtuala, #facebook viitor, #Facebook planuri viitor , #utilizatori
Comentarii
  1. Cât mai poate duce România consumul ridicat predominant din import. Economist: „Statul injectează foarte mulți bani în piață, ține economia caldă, sacrificând-o în viitor”
  2. Guvernul va continua plafonarea adaosurilor la alimentele de bază, promite premierul Ciolacu. Ce alte măsuri vor fi luate pentru sezonul rece
  3. Cat de rapid si sigur se poate accesa si rambursa un împrumut pentru persoanele cu istoric negativ?
  4. Strategia României și Bulgariei pentru atragerea turiștilor. Rute comune pentru vizitarea celor țări
  5. Erste Bank: Prețurile petrolului, gazelor naturale și ale combustibililor vor împinge în sus inflația pe final de an
  6. Pragul de impozitare al microîntreprinderilor ar trebui să scadă masiv pentru a nu pierde bani din PNRR. Ciolacu: „Dacă am fi avut niște miniștri mai implicați, nu eram azi aici”
  7. Voiculescu, despre scandalul imobiliar Nordis: "O nouă familie din ramura PSD a partidului stat a nenorocit oameni"
  8. Țara europeană din care bogații se pregătesc să fugă. De la „președintele bogaților” la „stigma față de cei cu bani”
  9. Industria în care se câștigă cel mai bine în România. Salariul mediu net sare de 11.000 de lei
  10. Probleme pe piața muncii. Oferta de joburi, la cel mai mic nivel din Europa, deși șomajul este peste 5%