Facebook a avut venituri de 800 de milioane de dolari in 2009

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 11:49
908 citiri
Facebook a avut venituri de 800 de milioane de dolari in 2009
Foto: AFP

Performantele financiare are Facebook sunt mai puternice decat se credea, reteaua de socializare inregistrand o explozie a numarului de utilizatori si venituri din publicitate de aproximativ 800 de milioane de dolari in 2009.

Compania a avut si un profit de ordinul zecilor de milioane, potrivit unei surse aproapiate citata de Reuters.

Cresterea profitului si a cifrei de afaceri arata ca Facebook face tot mai multi bani dupa sase ani de activitate, site-ul fiind acum cea mai mare retea sociala cu aproape o jumatate de miliard de utilizatori. Noile cifre ar putea atrage si mai multi investitori.

Pana acum, Facebook a oferit foarte putine informatii despre rezultatele financiare, insa cele aparute acum sunt mult mai mari decat cele sugerate anul trecut.

Unul dintre membrii boardului director declara anul trecut ca Facebook ar putea depasi pragul de 500 de milioane de dolari, iar in septembrie compania anunta ca genereaza suficient venit pentru a acoperi cheltuielile operationale si cele de capital.

Analistii estimau pana acum ca cifra de afaceri pentru 2009 ar fi fost intre 550 si 700 de milioane de dolari, dar doua surse apropiate de companie au afirmat ca aceasta este intre 700 si 800 de milioane, aceasta fiind dubla fata de cea din anul precedent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#Facebook cifra de afaceri, #Facebook profit, #Facebook numar utilizatori, #Facebook rezultate financiare , #utilizatori