Facebook estimeaza ca 5% din conturile active sunt "false"

Joi, 23 Mai 2019, ora 22:45
1476 citiri
Facebook estimeaza ca 5% din conturile active sunt "false"

Facebook incearca sa raspunda cresterii importante a numarului tentativelor de creare automata de conturi in scopuri rauvoitoare, dar estimeaza ca circa 5% din conturile active raman "false", potrivit unor informatii date publicitatii joi.

Grupul a dezactivat imediat, respectiv inainte ca acestea sa devina active, 1,2 miliarde de conturi in ultimul trimestru al lui 2018 si 2,2 miliarde in primele trei luni ale lui 2019, "o crestere cauzata de atacuri automatizate ale unor actori rauvoitori incercand sa creeze mari volume de conturi in acelasi timp", a explicat compania americana, relateaza AFP.

In acest caz, Facebook afirma ca suprima conturile respective imediat, ele nefiind contabilizate printre conturile active. Potrivit Facebook, aceste conturi sunt suficient de usor de reperat si deci de suprimat inainte de a crea "prejudicii".

Reteaua sociala estimeaza totusi ca 5% dintre conturile active in prezent pe platforma sunt "false", dintr-un total de 2,4 miliarde de utilizatori activi.

Conturile "false" pot, de exemplu, sa serveasca la transmiterea la campanii de dezinformare in scopuri de manipulare politica, unul dintre subiectele care otraveste Facebook de doi ani. Grupul anunta cu regularitate valuri de suprimare a unor conturi active considerate "neautentice".

Grupul a publicat joi un raport care detaliaza masurile luate de Facebook impotriva unor conturi "false" dar si a unor continuturi care ii incalca regulile de utilizare, precum nuditatea, violenta, sexul, hartuirea, promovarea drogurilor sau a armelor, apologia terorismului, etc.

Citeste si:
„Facebook Papers”. Scandalul care l-ar putea doborî pe Mark Zuckerberg
„Facebook Papers”. Scandalul care l-ar putea doborî pe Mark Zuckerberg
Facebook este sub presiune din toate părțile: dezvăluiri făcute de avertizori, probleme de imagine și anchete ale Congresului. Compania este în cea mai gravă criză prin care a trecut în...
Doi păpușari și o marionetă
Doi păpușari și o marionetă
Deși domnul Cîțu spune că toate opțiunile sunt pe masă, în realitate, singura opțiune, până în acest moment, pe care cel care a provocat criza prelungită în care România se zbate ar...
Sursa: AGERPRES