Facebook interzice mai multe personalitati pe care le considera "periculoase"

Vineri, 03 Mai 2019, ora 11:09
5223 citiri
Facebook interzice mai multe personalitati pe care le considera "periculoase"
Foto: Facebook

Facebook va sterge conturile mai multor persoane publice pe care le catalogheaza drept "periculoase" din cauza discursului adoptat de acestea in platforma online.

Este vorba despre Alex Jones, gazda InfoWars (un website de conspiratii), Paul Joseph Watson (editorul site-ului din UK), dar si de fostul editor al site-ului Breitbart News (de dreapta) Milo Yiannopoulos, toti acuzati de "discurs al urii".

In lista interzisilor intra si Louis Farrakhan, liderul miscarii "Nation of Islam", care a exprimat, in repetate randuri, opinii antisemite, conform BBC.

In plus, Facebook a interzis deja mai multe grupuri din UK antimusulmane, precum Britain First. Aceasta interdictie se aplica si pe Instagram, aplicatie detinuta de Facebook.

"Intotdeauna am interzis persoane sau organizatii care promoveaza sau se angajeaza in violenta si ura, indiferent de ideologie", a transmis Facebook prin intermediul unui comunicat de presa.

"Procesul de evaluare este amplu si ne-a determinat sa luam decizia de a elimina aceste conturi astazi", potrivit documentului.

Printre cei interzisi pe platforma se numara si Paul Nehlen, neonazist, si Laura Loomer, o activista antimusulmani cu o prezenta online destul de mare.

Un purtator de cuvant al Facebook a declarat ca interdictia se va aplica tuturor tipurilor de reprezentare a persoanelor fizice atat pe Facebook, cat si pe Instagram.

Compania a transmis ca va elimina paginile, grupurile si conturile create care reprezinta persoanele interzise. In plus, nu va permite promovarea evenimentelor la care participa indivizii respectivi.

Vezi si Facebook inchide sute de conturi, grupuri si pagini cu legaturi cu Rusia implicate in operatiuni de dezinformare

A.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CFR anunță lucrări la un pod peste Olt, până la final de Mai. Cum vor circula trenurile în perioada următoare
CFR anunță lucrări la un pod peste Olt, până la final de Mai. Cum vor circula trenurile în perioada următoare
O serie de lucrări de reparaţii punctuale a suprastructurii căii pe podul de cale ferată peste râul Olt, situat între staţiile Drăgăneşti Olt şi Fărcaşele, se vor derula în perioada...
Gmail le permite utilizatorilor să gestioneze mai bine mail-urile primite
Gmail le permite utilizatorilor să gestioneze mai bine mail-urile primite
Google introduce o nouă funcționalitate în aplicația Gmail pentru a ajuta utilizatorii să gestioneze mai eficient abonamentele la newslettere. Într-un efort de a simplifica organizarea...
#Facebook interzis personalitati, #Facebook discurs ura eliminat conturi , #utilizatori