Facebook lucreaza la un instrument care sa-i demaste pe agentii de propaganda ai Moscovei

Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 16:00
1588 citiri
Facebook lucreaza la un instrument care sa-i demaste pe agentii de propaganda ai Moscovei
Foto: pixabay.com (Arhiva)

Facebook a anuntat, joi, ca va crea un program care le va spune utilizatorilor daca au intrat in contact cu informatiile propagate de agenti rusi, acuzati de ingerinte in alegerile din Statele Unite si Marea Britanie.

Reteaua de socializare online a precizat ca programul vizeaza, de asemenea, si aprecierile oferite paginilor de Facebook si conturilor de Instagram create de Agentia de Cercetare pe Internet (IRA), o organizatie de stat cu sediul la Sankt Petesburg care desfasoara operatiuni de dezinformare, informeaza site-ul cotidianului The Guardian.

"Este important ca oamenii sa inteleaga cum actorii straini au incercat sa induca neincredere in folosirea retelei Facebook, inainte si dupa alegerile prezidentiale din SUA in 2016. De aceea, pe masura ce am descoperit informatii, le-am publicat si le-am furnizat investigatorilor din Congres", a anuntat compania.

Cu toate acestea, programul nu va putea sa atentioneze toti utilizatorii care au intrat in contact cu IRA, fiind capabil doar sa informeze utilizatorii care au apreciat sau distribuit un astfel de continut, nu si pe cei care l-au vizualizat.

Compania estimeaza ca in jur de 140 de milioane de oameni care folosesc Facebook si Instagram ar fi putut vedea o stire scrisa de un agent din Rusia.

Citeste mai multe despre: Cum s-a folosit Donald Trump de Facebook pentru a castiga alegerile din SUA.

Persoane din Rusia au publicat aproximativ 80.000 de postari pe reteaua de socializare, intr-un interval de doi ani, in tentativa de a influenta politica americana. Majoritatea postarilor s-au concentrat pe mesaje sociale si politice de divizare, cum ar fi relatiile interrasiale.

Potrivit serviciilor secrete americane, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influentare a rezultatului scrutinului prezidential din SUA in scopul facilitarii victoriei lui Donald Trump si in ambitia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#Facebook utilizatori program agenti rusi , #utilizatori