Facebook va folosi si inteligenta artificiala pentru a lupta contra sinuciderilor

Miercuri, 01 Martie 2017, ora 15:09
3341 citiri
Facebook va folosi si inteligenta artificiala pentru a lupta contra sinuciderilor
Foto: Facebook

Facebook a inceput sa foloseasca inteligenta artificiala pentru a identifica utilizatorii care prezinta risc de suicid. Si nu se va opri aici.

O serie de algoritmi pusi la punct recent atrag atentia asupra unor avertismente ce pot veni din postarile persoanelor in cauza sau din comentariile lasate de prieteni la acestea, anunta BBC.

Aceste avertismente depistate de inteligenta artificiala sunt apoi analizate de o echipa din cadrul Facebook, dupa care compania intra in contact cu persoanele vulnerabile, pentru a le sugera cai in care acestea pot primi ajutor, sau cu prietenii lor virtuali care se arata ingrijorati pentru ele.

Pentru moment, aceasta facilitate este testata in SUA.

Deja compania a incheiat parteneriate cu mai multe organizatii americane ce au ca obiect sanatatea mintala, astfel incat persoanele vulnerabile, utilizatori de Facebook, sa le poata scrie folosind platforma Messenger.

Pana acum, desi au existat cazuri in care utilizatori Facebook si-au luat viata "live", momentul putand fi vazut de toti prietenii virtuali, compania nu a luat alte masuri. Tot ce putea face cineva era sa raporteze postarea.

Printre postarile care vor atrage atentia inteligentei artificiale folosite de Facebook se vor afla cele in care se vorbeste despre tristete sau durere.

Vor atrage atentia si comentariile prietenilor, de genul "Esti in regula?" sau "Imi fac griji pentru tine".

Indata ce o postare ce tradeaza o astfel de vulnerabilitate este detectata, aceasta va fi analizata rapid de o echipa de angajati Facebook. "Stim ca viteza (de reactie - n. red.) este critica atunci cand lucrurile sunt urgente", a explicat Vanessa Callison-Burch, reprezentant Facebook, pentru BBC.

Se cauta insa cai pentru ca Facebook-ul sa nu devina prea "bagaret". Ar exista posibilitatea ca Facebook sa intre in legatura doar cu rudele sau prietenii, pentru a-i alerta, o cale care ar fi mai eficienta, dar nu intotdeauna ar fi potrivita, explica Burch. Explicatia e simpla: nu intotdeauna Facebook-ul poate ghici dinamica relatiei dintre persoana contactata si cea vulnerabila. Apoi, se pune si problema confidentialitatii.

Ramane de vazut ce masuri va lua Facebook in cazul in care cineva risca sa fie ucis in timpul unei transmisiuni live. Amintim ca recent doi jurnalisti au fost impuscati in timpul unei transmisiuni live pe aceasta platforma.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a anuntat luna trecuta ca spera ca in curand sa se poata folosi algoritmi pentru a identifica postarile teroristilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#Facebook tendinte sinucigase, #Facebook inteligenta artificiala tendinte suicid, #sinucidere live Facebook , #utilizatori