Facebook vs Yahoo! - Razboiul brevetelor

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 08:48
1289 citiri
Facebook vs Yahoo! - Razboiul brevetelor
Foto: Arhiva

Facebook a depus plangere impotriva Yahoo!, acuzand portalul de Internet ca a violat brevetele gigantului retelelor sociale.

Miscarea vine la o luna dupa ce Yahoo! a facut acelasi lucru. Portalul de Internet a depus, la un tribunal din California, o plangere impotriva Facebook, acuzand compania ca a violat 10 dintre brevetele sale.

Gigantul retelelor sociale, Facebook, a lansat un contra-atac, depunand, la randul sau, plangere impotriva Yahoo pentru violarea brevetelor.

"Am precizat de la inceput ca ne vom apara viguros impotriva plangerii Yahoo!, iar astazi am raspuns, demarand o procedura care acuza Yahoo! de violarea a 10 dintre brevetele noastre", a afirmat directorul juridic al retelei sociale, Ted Ullyot.

Facebook a depus plangere ca raspuns la "decizia Yahoo! de a ataca unul dintre partenerii sai si de a acorda prioritate proceselor in instanta in defavoarea inovatiilor", a adaugat el.

Creat in 1995, cu noua ani inainte ca retelele sociale sa se impuna, Yahoo! sustine, in plangerea sa, ca "o buna parte din tehnologia pe care a fost fondat Facebook fusese deja utilizata de portalul de Internet si, in consecinta, acesta a obtinut brevete in vederea protejarii acestor inovatii".

Cei de la Yahoo! sustin, pe de alta parte, ca "orice model Facebook, care permite internautilor sa creeze profiluri si sa se conecteze cu diferite persoane", se bazeaza pe o tehnologie descoperita de ei.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#Facebook Yahoo proces brevete, #razboi facebook yahoo , #utilizatori