Google, pus la colt: Facebook a reusit intr-un an ceva ce YouTube a facut in 10

Miercuri, 03 Iunie 2015, ora 23:07
6667 citiri
Google, pus la colt: Facebook a reusit intr-un an ceva ce YouTube a facut in 10

YouTube s-a chinuit 10 ani de zile ca sa ajunga la aceeasi performanta pe care Facebook a atins-o intr-un timp record.

"In aprilie, clipurile postate pe Facebook au fost vizualizate de 4 miliarde de ori pe zi, egaland YouTube", se arata intr-un editorial publicat de revista Fortune.

Materialele video au inregistrat o crestere uriasa a popularitatii in ultimele 12 luni, dupa ce cea mai mare retea de socializare din lume a decis sa investeasca si sa promoveze mult mai bine acest tip de continut.

Business Insider a facut un rezumat al celor mai importante lucruri legate de acest avans spectaculos.

- Numarul vizualizarilor clipurilor postate pe Facebook au crescut de 4 ori intr-un singur an.

- Pana de curand, oamenii distribuiau pe contul lor de Facebook clipurile postate pe alte site-uri. Totusi, "in aprilie, 70% din materialele video de pe reteaua sociala au fost incarcate direct pe platforma".

- Clipurile explodeaza pur si simplu pe reteaua sociala. Publicatia BuzzFeed a avut 500 de milioane de vizualizari la materialele video postate in aprilie. Similar, Mic are 33 de milioane de vizualizari la 8 clipuri, in doua luni.

- Utilizatorii vizioneaza, in medie, 78% din continutul videoclipului, care dureaza intre doua si 10 minute.

- Facebook a "umblat" la News Feed pentru a promova cu precadere materialele video. In medie, o poza postata pe o pagina care are milioane de fani ajunge la 14% dintre acestia, o postare scrisa - la 4%, in timp ce videoclipurile sunt vazute de 35% dintre utilizatorii care au dat like paginii respective.

- Sa nu uitam ca reteaua sociala a apelat la o "smecherie" pentru a obtine vizualizari la clipurile postate pe platforma: implementarea functiei autoplay, ce permite materialelor video sa porneasca automat, fara sunet, care e activat doar la alegerea utilizatorului.

Platforma online YouTube a fost infiintata in 2005 de trei fosti angajati ai PayPal - Chad Hurley, Steve Chen si Jawed Karim. In noiembrie 2006, compania a fost cumparata de Google pentru 1,65 de miliarde de dolari.

Dupa 10 ani, platforma are peste un miliard de utilizatori si 300 de ore de filmari incarcate pe site la fiecare minut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Facebook materiale video, #Facebook clipuri vizualizari, #Facebook record YouTube , #utilizatori