La inchisoare pentru un Like pe Facebook

Joi, 01 Decembrie 2011, ora 11:31
5029 citiri
La inchisoare pentru un Like pe Facebook

In Thailanda sunt in vigoare legi foarte severe, care pedepsesc pe oricine comite infractiunea de a jigni un membru al familiei regale, pe rege, regina, descendenti sau chiar un regent, in orice mod.

De exemplu, scrierea unei carti sau a unui post pe un site, considerate defaimatoare la adresa monarhiei, pot duce la o condamnare de la 3 la 15 ani la inchisoare, pentru fiecare afirmatie considerata peiorativa, relateaza Zeus News.

Mai mult, este considerata o incalcare a legii orice fel de exprimare a unei pareri contrare regimului, asa ca a da clik pe "imi place", in cazul unei afirmatii defaimatoare, sau a o impartasi pe Facebook este total interzis.

Pentru a nu lasa loc vreunui dubiu, Anudith Nakornthap, ministru thailandez, a prezentat drept exemplu, in mod explicit, cazul Facebook, ca o posibilitate foarte reala de a merge la inchisoare, explicand ca Guvernul colaboreaza cu reteaua de socializare pentru eliminarea tuturor continuturilor considerate "innaceptabile".

"Am informat Facebook si am solicitat asistenta lor pentru a sterge continuturile jignitoare la adresa monarhiei noastre", a spus ministrul, referindu-se la cele aproximativ 10.000 de pagini in cauza.

Conform sursei citate, in Thailanda, riscurile asumate de cei care critica institutiile sunt departe de a fi doar la nivel teoretic.

Exista un caz concret, cel al lui Joe Gordon, cetatean american nascut in Thailanda, care a tradus recent in engleza o carte in care este criticat regele Bhumibol.

Cand s-a intors in tara lui de origine, pentru o sedere temporara, a fost arestat din cauza traducerii acestei carti. A pledat vinovat in speranta unei pedepse rezonabile, in prezent fiind in asteptarea sentintei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#inchisoare click Facebook, #inchisoare click imi place, #inchisoare jigniri monarhie Thailanda , #utilizatori