Noi detalii despre functia Facebook care te impiedica sa postezi poze penibile

Luni, 15 Decembrie 2014, ora 10:58
4460 citiri
Noi detalii despre functia Facebook care te impiedica sa postezi poze penibile

Facebook intentioneaza sa dezvolte o serie de algoritmi care sa ii protejeze pe utilizatorii care ar putea posta statusuri jenante, comentarii deplasate sau poze de care le-ar fi jena mai tarziu.

Reteaua de socializare intentioneaza sa vina in intampinarea internautilor care, sub influenta bauturilor alcoolice, ar putea posta, fara sa se gandeasca la consecinte, informatii stanjenitoare, care pot fi vazute de prieteni, familie sau chiar de sefi, scrie Raw Story.

De fapt, arata sursa citata, specialistii retelei de socializare lucreaza la algoritmi care sa ii protejeze pe utilizatori... chiar de ei insisi.

Scrii cu greseli? Esti beat

Ideea unor astfel de masuri nu este tocmai noua. Exista deja aplicatii care sa ii impiedice pe utilizatori sa trimita SMS-uri la betie. O astfel de aplicatie, de exemplu, numita "app killer", a fost elaborata de protagonistii filmului Internship.

Scopul acestor aplicatii este de a-i opri pe oamenii neatenti ori prea beti sa impartaseasca informatii pe care nu ar fi vrut sa le faca publice. Totusi, algoritmul Facebook este de aceasta data diferit. Pana acum, "testul de betie" era destul de simplu si tinea cont de timpul in care sunt apasate tastele ori de greselile dintr-un mesaj.

Facebook a schimbat termenii si conditiile de utilizare. Nou ghid pentru utilizatori (Video)

Fata ta spune daca ai baut

Facebook complica algorimtul si acum se pare ca ar viza extinderea capacitatii de recunoastere a fetei, pentru a face automat diferenta intre chipul unui utilizator atunci cand este beat si atunci cand este treaz.

Nu este insa singurul aspect de care Facebook va tine cont atunci cand il va avertiza pe utilizator sa se gandeasca de doua ori inainte de a apasa butonul "trimite". Reteaua de socializare va aduna o multime de informatii si va invata comportamentul nostru pe Facebook: ce linkuri distribuim de obicei ori cui dam like, pana la inclinarea sexuala sau preferintele politice.

Mai mult, Facebook duce inteligenta artificiala la un alt nivel: vor fi analizate si fotografiile distribuite si ipostazele in care apar oamenii din imagini, dupa care utilizatorul va primi o recomandare: sa distribuie informatia sau ar fi mai bine sa o pastreze pentru sine, pentru ca a doua zi ar putea sa isi dea seama ca a facut o greseala si ii va parea rau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Facebook beat treaz, #Facebook recunoastere faciala betie , #utilizatori