Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Noua strategie de marketing: Cumpara prieteni pe Facebook

Vineri, 04 Septembrie 2009, ora 10:43
1895 citiri
Noua strategie de marketing: Cumpara prieteni pe Facebook

In orice retea de socializare, utilizatorii isi fac prieteni in mod traditional, trimitand o cerere sau acceptand una. O companie australiana de marketing si-a pus in gand sa scuteasca timpul pierdut, oferind de-a gata liste de mii de prieteni, contra cost.

Serviciul oferit de uSocial a fost creat in special pentru companii, celebritati sau persoane dornice sa isi extinda reteaua sociala, iar cei de la Facebook nu sunt deloc incantati de initiativa, noteaza ABC.

Totusi, cat trebuie sa scoti din buzunar pentru a te umple de prieteni sau potentiali clienti? Pentru 1.000 de amici platesti mai putin de 200 de dolari, iar 5.000 - maximul oferit de uSocial - costa 727 de dolari.

USocial se logheaza pe profilul de Facebook al utilizatorului, sau creaza unul nou. Dupa, cauta persoane care se potrivesc cerintelor - de exemplu impatimiti auto pentru companiile care produc piese - si le trimit acestora cereri de prietenie, fara a mentiona ca totul este de fapt o afacere.

Pentru ca totul se face manual, compania nu considera ca actiunile sale pot fi calificate drept spamming si nici nu contravin termenilor si conditiilor afisate de Facebook.

Pe de alta parte, reteaua de socializare nu este de acord cu acest lucru.

Potrivit purtatorului de cuvant al Facebook, Barry Schnitt, faptul ca se da acces unui tert la contul utilizatorului contravine termenilor si conditiilor site-ului si poate cauza probleme de securitate.

Mai mult, formularea de cereri de prietenie de catre altcineva nu se potriveste culturii de autenticitate pe care incearca sa o promoveze reteaua, a mai spus Schnitt.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#strategie marketing Facebook, #cumpara prieteni Facebook, #uSocial prieteni Facebook , #utilizatori