Targul de Investitii la Bursa: Cotarea Facebook la BVB, de maxim interes pentru tineri

Sambata, 08 Decembrie 2012, ora 16:44
2331 citiri
Targul de Investitii la Bursa: Cotarea Facebook la BVB, de maxim interes pentru tineri

Actiunile Facebook au fost lansate la Bursa de Valori Bucuresti la sfarsitul acestei saptamani, in cadrul Targului de Investitii la Bursa, desfasurat in Capitala.

Facebook a devenit, astfel, a 26-a companie de pe sistemul alternativ al Bursei de Valori Bucuresti, pentru care Tradeville actioneaza ca market maker.

Actiunile Facebook, lansate la tranzactionare pe BVB la Targul de investitii pe Bursa

Potrivit lui Victor Stanila, de la casa de brokeraj Tradeville, cei mai interesati de aceste actiuni s-au aratat tinerii.

De ce sa cumparati actiuni Facebook? - analiza Tradeville

Obiectivul ultimilor ani al Facebook a fost atragerea unui numar cat mai ridicat de utilizatori si stabilirea legaturilor dintre acestia. Facebook a inregistrat, in luna septembrie, un numar impresionant de 1,007 miliarde de utilizatori (cca. 1/7 din populatia planetei), in crestere cu 26% fata de aceeasi perioada a anului trecut, din care 584 de milioane au accesat zilnic site-ul de socializare, in crestere cu 28% fata de anul trecut.

Seminarii si bune practici pe piata de capital

In afara de cotarea Facebook la Bursa de Valori, seminariile care au atras cei mai multi participanti au fost cel de Forex si cel de actiuni internationale, ambele desfasurate sambata, in ultima zi a Tagului, la International Business Modern.

Evenimentul a demarat vineri, cu scopul promovarii tranzactionarii pe piata de capital in regim autorizat si reglementat. Un alt obiectiv a fost informarea investitorilor cu privire la maximul pe care ei il pot cere si obtine de la un broker.

Targul a oferit vizitatorilor posibilitatea de a discuta cu traderi, brokeri si analisti despre oportunitatile momentului si despre cum pot accesa direct pietele internationale sau achizitiona actiuni ale companiilor straine direct de la Bucuresti.

Citeste si:
Cătălin Drulă, despre cazul de plagiat al premierului Nicolae Ciucă: „România nu-şi permite al doilea Dottore”
Cătălin Drulă, despre cazul de plagiat al premierului Nicolae Ciucă: „România nu-şi permite al doilea Dottore”
Deputatul USR, Cătălin Drulă, a scris marţi, 18 ianuarie, pe Facebook că investigaţia Pressone arată cu dovezi clare că Nicolae Ciucă este ”unul dintre doctorii fake ai României, cu...
PNL și ALDE, la un pas de fuziune. În anticamera liberalilor așteaptă PMP
PNL și ALDE, la un pas de fuziune. În anticamera liberalilor așteaptă PMP
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că marţi, 18 ianuarie, a avut loc prima întâlnire între comisiile de negociere ale PNL şi ALDE în vederea fuziunii celor două...