Un director al companiei Facebook, arestat - a refuzat sa ofere Politiei date WhatsApp

Miercuri, 02 Martie 2016, ora 07:18
3588 citiri
Un director al companiei Facebook, arestat - a refuzat sa ofere Politiei date WhatsApp
Foto: Ziare.com

Diego Dzodan, vicepresedintele Facebook pentru America Latina, a fost arestat de Politia federala braziliana, marti, pe aeroportul din Sao Paulo, deoarece a refuzat sa asigure accesul nelimitat al autoritatilor locale la informatii private din conturile utilizatorilor de WhatsApp.

Diego Dzodan, cetatean argentinian, a refuzat de mai multe ori sa se supuna ordinelor judecatoresti braziliene, care il somau sa predea autoritatilor locale o serie de date personale ale unor internauti, ce ar fi urmat sa fie utilizate in anchetele care vizau traficul de droguri, informeaza BBC, citat de News.ro.

Apple, in razboi cu FBI: Gigantul IT cere ajutor in instanta

Arestarea lui are legatura cu serviciul de mesagerie instantanee WhatsApp, detinut de compania Facebook.

Intr-o declaratie oficiala, reprezentantii companiei Facebook au spus ca arestarea lui Diego Dzodan reprezinta "o masura extrema si disproportionata".

Ce pozitie ia Zuckerberg legat de lupta Apple cu justitia americana

Ordinul de arestare a fost emis de un judecator din Sergipe, un stat din nord-estul Braziliei.

Diego Dzodan a fost arestat in momentul in care iesea din casa pe care o detine intr-un cartier exclusivist din Sao Paulo, marti dimineata.

Judecatorul Marcel Maia Montalvao a amendat de doua ori, prin ordin judecatoresc, compania Facebook, pentru refuzul acesteia de a permite accesul autoritatilor la datele private ale unor utilizatori ai aplicatiei WhatsApp.

Apple declara razboi FBI: Se va crea un precedent periculos? Hackerii vor primi o mana de ajutor?

Politia locala a afirmat ca are nevoie de acele date confidentiale, deoarece ele ar avea legatura cu "o ancheta judiciara secreta, ce vizeaza crima organizata si traficul de droguri".

"Facebook a fost si va fi intotdeauna la dispozitia autoritatilor din Brazilia pentru a raspunde oricaror intrebari ale acestora", au declarat reprezentantii companiei americane.

In decembrie, un judecator din Brazilia a suspendat si a blocat aplicatia WhatsApp pentru 48 de ore.

Atunci, judecatorul general din Sao Paulo a spus ca Facebook a refuzat sa se supuna unor ordine judecatoresti care somau compania americana sa prezinte autoritatilor o serie de informatii private in cadrul unui proces penal.

#director Facebook arestat, #director Facebook Brazilia WhatsApp , #utilizatori