Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Utilizatori ai Facebook care critica Guvernul croat, arestati

Marti, 02 Decembrie 2008, ora 21:51
1488 citiri
Utilizatori ai Facebook care critica Guvernul croat, arestati

Politia croata a arestat si interogat utilizatori ai platformei de socializare Facebook care critica si ridiculizeaza Guvernul, acuzand autoritatile ca incalca drepturile civile de baza, sustin presa si opozitia.

Presa a anuntat marti ca politia a arestat fondatorii unui grup cu peste 80.000 de membri de pe Facebook, care a cerut organizarea, la 5 decembrie, a unui miting impotriva Guvernului in mai multe orase, printre care si capitala Zagreb, arata Reuters.

"Pentru prima oara din anii '90, Croatia incepe sa ingradeasca libertatea cetatenilor care vor sa-si exprime liber pozitiile politice", sustine saptamanalul National.

Potrivit publicatiei, politia a arestat unul dintre coordonatorii protestelor din orasul Zadar de pe coasta marii Adriatice. Pe de alta parte, site-ul business.hr.news a anuntat ca autoritatile au arestat si interogat un alt activist in Zagreb, care a lipit afise de protest.

Un oficial din politie a confirmat pentru Reuters ca un membru Facebook a fost arestat in capitala croata, dar a negat existenta altor arestari.

Purtatorul de cuvant al Guvernului Zlatko Mehun a declarat ca executivul nu are niciun motiv sa se teama de criticile publicate pe internet.

"Principala noastra preocupare este sa lucram la problemele fundamentale pentru aceasta tara - criza economica si negocierile pentru aderarea la UE", a adaugat Mehun.

In cativa ani, internetul a devenit cel mai popular mijloc de exprimare a nemultumirilor fata de Guvernul conservator al premierului Ivo Sander.

Autoritatile si-au indreptat atentia spre activistii Facebook saptamana trecuta, dupa ce Niksa Klecak, membru in Partidul Social Democrat, de opozitie, a lansat un grup intitulat "Pun pariu ca gasesc 5.000 de membri Facebook care nu-l plac pe Sanader".

In numai cateva zile, grupul a ajuns la 12.000 de membri, fata de numai 27 cati numara cele doua grupuri care il sustin pe Sanader.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#utilizator Facebook, #arestat, #critica Guvern croat, #platforma socializare , #utilizatori