Ziare.com

Utilizatorii Facebook nu sunt constienti de riscurile la care se expun

Sambata, 05 Mai 2012, ora 08:08

   

Utilizatorii Facebook nu sunt constienti de riscurile la care se expun
Stiu sa aprecieze utilizatorii Facebook riscurile la care se expun oferind informatii neprotejate? Raspunsul este negativ, pentru foarte multi dintre ei, conform unui studiu american.

Un numar mare de utilizatori ai retelei sociale Facebook nu protejeaza informatiile publicate pe Internet, conform unui studiu al revistei americane Consumer Reports. In jur de 13 milioane de utilizatori din SUA nu stiu sa utilizeze regulile de confidentialitate Facebook, aflam din Le matin.

Aproximativ 4,8 milioane dintre acesti internauti au dezvaluit la un moment dat data sau locul unde urmeaza sa calatoreasca, informatii care pot fi folosite de hoti.

Doar 37% dintre utilizatorii Facebook au indicat ca stiu si utilizeaza instrumentele de confidentialitate, in ceea ce priveste informatiile publicate, precizeaza acelasi studiu.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Facebook incearca sa-si educe si sa-si disciplineze consumatorii

Respectiva revista care a realizat studiul, a laudat preocuparea retelei Facebook de a lua problema in serios, si de a sugera masuri de protectie suplimentare, pentru a impiedica oferirea inadecvata de informatii private.

Facebook, care isi revendica 169 de milioane de utilizatori activi pe luna in SUA, a precizat ca se urmareste "educarea si responsabilizarea consumatorilor".

"Mai mult de 900 de milioane de consumatori din intreaga lume au decis sa comunice si sa interactioneze pe Facebook, deoarece noi le punem la dispozitie optiuni si instrumente care le permit sa controleze informatiile furnizate", a precizat un comunicat Facebook.

Reprezentatii retelei de socializare au reactionat la studiu printr-o pozitie ferma, deoarece in doua saptamani se preconizeaza listarea la bursa a companiei Facebook.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2556 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Eu nu inteleg...

...de unde paranoia asta legata de site-urile de socializare. Pe care d.racu' va sperie chiar atat de mult faptul ca oamenii pe care nu i-ati vazut de 10-15 ani - sau pe care-i vedeti o data la 3-4 ani - sunt la distanta de doar un click???

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor