Vrei un credit? Ai grija cu cine te imprietenesti pe Facebook

Marti, 27 August 2013, ora 10:20
2401 citiri
Vrei un credit? Ai grija cu cine te imprietenesti pe Facebook

Prietenii de pe Facebook te pot ajuta sa primesti un imprumut de la banca sau, dimpotriva, iti pot diminua considerabil sansele.

Cateva companii din domeniul IT folosesc informatiile colectate de pe retele sociale pentru a stabili riscul de credit al solicitantilor, scrie CNN.

Companiile de creditare au descoperit ca pe langa mijloacele traditionale, profilul virtual poate reprezenta un indicator bun cu privire la bonitatea unei persoane.

Record neasteptat pentru Facebook

Una dintre aceste companii, Lenddo, verifica daca solicitantul este prieten pe Facebook cu cineva care are rate restante la ea. Profilul solicitantului devine si mai putin atractiv daca datornicul este o persoana cu care acesta interactioneaza frecvent.

Compania germana Kreditech sustine ca ia in calcul pana la 8.000 de indicatori atunci cand evalueaza o cerere de creditare.

Facebook te conecteaza, dar te face nefericit

Companiile se uita la modul in care clientii completeaza cererea

Pe langa informatiile de pe Facebook, sunt avute in vedere si conturile de pe site-uri precum eBay si Amazon. Kreditech tine cont si de modul in care un client completeaza aplicatia online. Daca acesta scrie doar cu majuscule sau nu foloseste deloc majuscule, sansele de a lua un credit de la compania germana se reduc.

Mai mult, compania localizeaza calculatorul celui care completeaza cererea pentru a verifica daca este adresa declarata.

O alta companie, Kabbage, un serviciu online care ofera avans in bani cash afacerilor mici, le cere debitorilor permisiunea de a avea acces la conturile lor PayPal, eBay si alte conturi de plati online. Compania spune ca poate stabili bonitatea unei firme si ii poate transfera banii in doar sapte minute.

Esti ciudat in viata reala? Depinde de cat si ce postezi pe Facebook

De asemenea, utilizatorii isi pot conecta conturile de Facebook si Twitter la site pentru a-si imbunatati scoringul.

John Ulzheimer, expert in creditare la CreditSesame.com, avertizeaza ca informatiile de pe retele sociale nu reprezinta neaparat un indicator solid cu privire la capacitatea unui debitor de a rambursa imprumutul. In plus, aceste informatii pot fi controlate cu usurinta de utilizatori.

Citeste si:
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR. Cioloș va fi urmat de maximum 10...
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Comentarii