Cinematografe din România, închise din cauza facturilor uriașe la energie. Angajații au fost trimiși în șomaj tehnic

Luni, 23 Ianuarie 2023, ora 17:57
2071 citiri
Cinematografe din România, închise din cauza facturilor uriașe la energie. Angajații au fost trimiși în șomaj tehnic
Cinematografele au fost închise până în aprilie FOTO Pixabay

Conducerea cinematografului Patria din Craiova a decis suspendarea temporară a activității din cauza facturilor prea mari la căldură și curent. Acesta este singurul cinematograf care mai funcționa în Craiova.

Decizia a intrat în vigoare de luni, 23 ianuarie.

”Nu putem face față facturilor. Costul ridicat al utilităților (energie electrica, gaze naturale) coroborat cu nivelul scăzut al încasărilor a stat la baza acestei decizii. Încă nu ne-a venit factura la gaze pe decembrie, dar cu siguranță va fi mai mare de 10.000 de lei pentru că am înregistrat un consum de peste 3200 mc. Plus factura la curent care, la fel, urmează să vină”, a declarat Mihai Băluță, directorul cinematografului Patria din Craiova, potrivit Adevărul.

Cei 6 angajați ai instituției vor întra în șomaj tehnic până pe data de 1 aprilie 2023, când conducerea speră ca cinematograful își va putea relua activitatea.

O situație similară este și la Târgu Jiu, unde tot din cauza facturilor la energie CinematografulSergiu Nicolaescu” a fost închis temporar. Cinematograful va fi redeschis în aprilie, dacă vor exista solicitări în acest sens, potrivit Gorjeanul.

#facturi curent, #cinematografe, #inchise , #stiri cultura